Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδίκτυο : Εκβιασμοί με γυμνές φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο

Διαδίκτυο : Εκβιασμοί με γυμνές φωτογραφίες και προσωπικά βίντεο

Ανησυχητικά εντείνεται το φαινόμενο δημοσιοποίησης βίντεο ή φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές ζευγαριών σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, ως εκδίκηση ή ως μέσο εκβιασμού, με τα θύματα να είναι κυρίως γυναίκες

Ανησυχητικές διαστάσεις, ειδικά την περίοδο της καραντίνας, έχει πάρει το φαινόμενο δημοσιοποίησης βίντεο ή φωτογραφιών με προσωπικές στιγμές ζευγαριών σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, ως εκδίκηση ή ως μέσο εκβιασμού, με τα θύματα να είναι κυρίως γυναίκες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στη διάρκεια του loιckdown οι καταγγελίες έχουν αυξηθεί, ενώ η αστυνομία ζητά από τα θύματα να μην φοβούνται και να προσφεύγουν στις Αρχές.

Ο αστυνομικός διευθυντής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Χαλκιάς, τόνισε στην ΕΡΤ: «Προτρέπουμε τα θύματα να μην έχουν καμία ντροπή και να έρθουν να το καταγγείλουν στην υπηρεσία μας». Και προσέθεσε ότι οι Αρχές διαθέουν εργαλεία, με τα οποία μπορούν να κατεβάσουν από το ίντερνετ βίντεο και φωτογραφίες, που εκθέτουν τα θύματα.

«Προσωπικές στιγμές μεταξύ ζευγαριών μεταφέρονται από κινητό σε κινητό και από υπολογιστή σε υπολογιστή», εξηγεί ο δικηγόρος, Αντώνης Κουδρόγλου, και προσθέτει: «Το lockdown έφερε την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και μπορεί κάπως να εξηγήσει και την έξαρση τέτοιων περιστατικών».

Σε σοκ τα θύματα που κατέθεσαν

«Δημιούργησε πλαστό προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης και έβαλε φωτογραφία μου. Ήμουν σχεδόν γυμνή. Δίπλα έβαλε το τηλέφωνο από το πατρικό μου. Και όλα αυτά, για να με εκδικηθεί επειδή χωρίσαμε», αναφέρει σε κατάθεσή της 33χρονη.

«Είδα το βίντεο σε μία ιστοσελίδα. Σοκαρίστηκα. Είναι πολύ ιδιαίτερες στιγμές μου και τις είδαν όλοι. Ντρέπομαι», ανέφερε 37χρονη.

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024