Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Γαλλία : Σάλος με λειτουργία παράνομων εστιατορίων εν μέσω πανδημίας

Κοροναϊός – Γαλλία : Σάλος με λειτουργία παράνομων εστιατορίων εν μέσω πανδημίας

Το βράδυ της Κυριακής  η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για το θέμα

Φωτιές έχει ανάψει στη Γαλλία τηλεοπτικό ρεπορτάζ για μυστικά γεύματα σε πολυτελή εστιατόρια -πιθανότατα με την παρουσία και υπουργών- την ώρα που βρίσκεται σε ισχύ αυστηρό lockdown.

Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής  η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για το θέμα.

Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού καναλιού M6 δείχνει ένα μυστικό ολοκαίνουριο εστιατόριο στο Παρίσι, το οποίο είναι ανοιχτό παρά τα αυστηρά μέτρα. «Αυτή την εβδομάδα έχω φάει σε δύο ή τρία παράνομα εστιατόρια με διάφορους υπουργούς» λέει στην κάμερα μια γυναίκα, η οποία συστήνεται ως ο διοργανωτής ενός μυστικού πάρτι.

Σύμφωνα με το BBC, ο μυστικός χώρος είχε πρόσβαση μέσω μιας πολυκατοικίας, ενώ στα πλάνα διακρίνεται ένας σερβιτόρος να λέει στον ρεπόρτερ ότι «οι άνθρωποι που έρχονται εδώ δεν φορούν μάσκες. Μόλις μπείτε εδώ δεν θα υπάρχει πια Covid».

Έρευνα από την εισαγγελία

Την Κυριακή η εισαγγελία του Παρισιού ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για το θέμα.

Σε αυτή αναφέρεται πως «σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστώσει αν τα πάρτι διοργανώνονταν κατά παράβαση των υγειονομικών κανονισμών και να εξακριβώσει ποιοι ήταν οι διοργανωτές και ποιοι οι συμμετέχοντες σε αυτά».

Τα πνεύματα λόγω του κοροναϊού είναι τεταμένα στη Γαλλία, όπου νέοι περιορισμοί έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Μέσω του hashtag #OnVeutLesNoms (θέλουμε τα ονόματα), οι πολίτες δείχνουν την οργή τους μέσω των social media για τις προκλητικές παραβιάσεις των μέτρων.

Θέση στο ζήτημα πήρε και η υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μαρλέν Σιαπά, λέγοντας πως αν υπουργοί ή βουλευτές έχουν παραβιάσει τους κανόνες, θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο και να τιμωρηθούν.

Ο γάλλος υπουργός Οικονομίας, Μπρούνο Λε Μάιρ, εξέφρασε επίσης ανησυχία για το βίντεο και επέμεινε ότι «όλοι οι υπουργοί, χωρίς εξαίρεση, σέβονται τους κανόνες».

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024