Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάλος μετά τη δήλωση κοινοτάρχη στην Άνδρο - «Ζητάω συγνώμη, ίσως μίλησα παρορμητικά»

Σάλος μετά τη δήλωση κοινοτάρχη στην Άνδρο – «Ζητάω συγνώμη, ίσως μίλησα παρορμητικά»

Σάλος έχει προκληθεί από δηλώσεις σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στην Άνδρο, όπου ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδήμας, είπε πως θα βάλει φωτιά στο νησί λόγω της διαφωνίας του με τους νέους δασικούς χάρτες

Σάλος έχει προκληθεί από δηλώσεις σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στην Άνδρο, όπου ο πρόεδρος της κοινότητας Μακροταντάλου, Ανδρέας Τριδήμας, είπε πως θα βάλει φωτιά στο νησί λόγω της διαφωνίας του με τους νέους δασικούς χάρτες.

Μετά τη μεγάλη πυρκαγιά στο νησί, η δήλωση του προέδρου της κοινότητας Μακροταντάλου πήρε νέα διάσταση. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Τριδήμας αναφορικά με το θέμα.

«Εγώ έχω να πω σαν αγρότης στο επάγγελμα, ότι από δω και μπρος να έχετε στα υπόψη σας ότι θα έχουμε μεγάλες φωτιές στην Άνδρο. Πυρκαγιές! Για το λόγο τον οποίο ότι εγώ έχω μια ιδιοκτησία από τον παππού μου, ογδόντα στρέμματα και την έχουν χαρακτηρίσει δασική. Θα βάλω αναγκαστικά φωτιά για να τους αποδείξω ότι αυτό το καλλιεργούσε ο παππούς μου! Οπότε σαν Πρόεδρος έχω να πω ότι να αναμένετε μεγάλες φωτιές, μετά από αυτούς τους χάρτες που είδαμε! Όλοι οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί και λένε «θα τους δείξουμε εμείς τι είναι δασικοί χάρτες», είπε ο Ανδρέας Τριδήμας στις 8 Μαρτίου.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει τέτοια μεγάλη φωτιά από κάποιον κτηνοτρόφο. Να ζητήσω συγνώμη γιατί στο συμβούλιο ίσως μίλησα παρορμητικά. Εγώ δε είπα ότι θα βάλω φωτιά στο νησί, έφερα απλά ένα παράδειγμα για το πώς θα μπορούσα να αποδείξω ότι καλλιεργώ στο χωράφι και δεν είναι δασικό», είπε ο κ. Τριδήμας.

«Μιλάω με κτηνοτρόφους και διάφορους ιδιοκτήτες γης στην Άνδρο. Το ποσοστό δάσους στις Κυκλάδες είναι πολύ λίγο. Έχει γίνει λάθος στους δασικούς χάρτες, με εκτάσεις που εντάχθηκαν σε αυτούς», συνέχισε ο ίδιος.

«Θα διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς, αλλά κανείς δε βάζει τέτοια φωτιά, με 8 μποφόρ ούτε που σκέφτεσαι να καθαρίσεις κάτι. Εγώ διαμένω μακριά από το σημείο αυτό. Σίγουρα θα κληθώ να δώσω εξηγήσεις με βάση το βίντεο αυτό. Ακόμη δεν έχει γίνει κάποια επικοινωνία», ανέφερε ακόμα ο κ. Τριδήμας.

Sports in

Αυτοί οι διαιτητές σφυρίζουν τα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ και Παναθηναϊκός – Άρης

Η ΚΕΔ έκανε πριν από λίγο γνωστούς τους ορισμούς της για την 8η αγωνιστική των playoffs της Superleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024