Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν ονειρεύτηκε ποτέ να γίνει ηθοποιός, αλλά είναι υποψήφια για Όσκαρ

Δεν ονειρεύτηκε ποτέ να γίνει ηθοποιός, αλλά είναι υποψήφια για Όσκαρ

Πέντε επιτυχημένες δεκαετίες στον χχώρο της υποκριτικής ήρθαν ως αποτέλεσμα μιας αποτυχίας σε εισαγωγικές εξετάσεις για την Κορεάτισσα Yug-Jung Youn

H βετεράνος κορεάτισσα σταρ Yuh-Jung Youn είχε μια ακμάζουσα καριέρα για πέντε δεκαετίες -όλα λόγω μιας επιλογής που έκανε όταν απέτυχε στις εισαγωγικές εξετάσεις στο κολέγιο.

Για τα 60α γενέθλιά της,η Yuh-Jung Youn έδωσε μια υπόσχεση στον εαυτό της. Θα συνεργάζεται, πλέον, μόνο με αυτούς που εμπιστεύεται απόλυτα.

Αυτή η φιλοσοφία, που γεννήθηκε μετά από πέντε δεκαετίες αυστηρών και ακριβοδιαλεγμένων επιλογών , την οδήγησε στο «Minari», την ημι-αυτοβιογραφική ιστορία του σκηνοθέτη Lee Isaac Chung για μια κορεατική οικογένεια που έχει ρίζες στο Αρκάνσας.

Η γλυκόπικρη ερμηνεία της Youn ως γιαγιάς, η Soonja, στο τρυφερό αυτό  δράμα μεταναστών, της χάρισε μια υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ για την καλύτερη ηθοποιό, την πρώτη για κορεάτη ηθοποιό.

«Εγώ, μια 73χρονη Ασιάτισσα δεν θα μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ καν ότι θα προταθώ για Όσκαρ», δήλωσε η ηθοποιός.  Και προσέθεσε: «Το Minari μου έφερε πολλά δώρα. Η επιτυχία του Parasite σίγουρα βοήθησε »να πάρει περισσότερη αναγνώριση για τους Κορεάτες ερμηνευτές»

H καριέρα αυτής της γυναίκας καλύπτει περισσότερα από 50 χρόνια στην κορεατική τηλεόραση- συμπεριλαμβανομένης μιας πρόσφατης εκπομπής μαγειρικής με τίτλο «Youn’s Kitchen» και μιας νέας σειράς μυθοπλασίας σε έναν ξενώνα, «Youn’s Stay» , αλλά η ηθοποιός δεν οραματίστηκε ποτέ μια ζωή στις παραστατικές τέχνες. Η διεθνής ανακάλυψή της φαίνεται, όπως και όλα τα άλλα στην πορεία, τυχαία.

«Είναι λίγο παράξενο», λέει η ίδια. «Οι περισσότεροι ερωτεύτηκαν τις ταινίες ή ερωτεύτηκαν το θέατρο. Αλλά στην περίπτωσή μου ήταν απλώς ένα…ατύχημα.»

Για την ακρίβεια, είχε αποτύχει στις εξετάσεις εισόδου στο κολέγιο, προκαλώντας τη μητέρα της βαθιά ντροπή, είπε.

«Για να σου πω την αλήθεια, δεν ήξερα τι ήταν η υποκριτική», είπε η ίδια στους New York Times. «Προσπάθησα να απομνημονεύσω τα λόγια μου και να κάνω ό, τι μου ζητούσαν να κάνω. Εκείνη την εποχή δεν ήξερα αν το απολάμβανα ή αν το βαριόμουν. »

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970, και ενώ είχε κάνει κάποια βήματα επαγγελματικά, η Youn παντρεύτηκε και μετακόμισε στη Φλόριντα, όπου ο σύζυγός της φοιτούσε στο πανεπιστήμιο. Πέρασε σχεδόν μια δεκαετία ως νοικοκυρά που μεγάλωσε τα δύο  παιδιά της, αλλά μετά χώρισε και επέστρεψε στην Κορέα ως ανύπαντρη μητέρα.

Η φήμη της είχε υποχωρήσει και ο σεξισμός στην κορεατική κοινωνία έκανε την επιστροφή στην καριέρα της μια σκληρή δοκιμασία.  «Το κοινό θα καλούσε και θα έλεγε:« Είναι διαζύγιο. Δεν έπρεπε να είναι στην τηλεόραση », θυμάται, προσθέτοντας,« Τώρα μου αρέσουν πάρα πολύ. Αυτό είναι πολύ παράξενο, αλλά είναι ανθρώπινο. »

Για να βάλει τους δύο γιους της στο κολέγιο, δέχτηκε δουλειές σχεδόν χωρίς να το σκεφτεί. Όμως, στην ηλικία της μπορεί να κάνει επιλογές. Και είναι υπέροχο που αυτές την δικαιώνουν.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024