Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καναδάς : 20 διαδηλώσεις στο Κεμπέκ για 8 γυναικοκτονίες και τη βία κατά των γυναικών

Καναδάς : 20 διαδηλώσεις στο Κεμπέκ για 8 γυναικοκτονίες και τη βία κατά των γυναικών

Η αστυνομία επιβεβαίωσε χθες Παρασκευή την 8η γυναικοκτονία σε ισάριθμες εβδομάδες στο Κεμπέκ και τη 13η από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κοροναϊού στον Καναδά.

Οκτώ γυναικοκτονίες σε οκτώ εβδομάδες στο Κεμπέκ, «φτάνει πια!», βροντοφώναξαν χιλιάδες άνθρωποι που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις χθες Παρασκευή σε όλη την επαρχία, ιδίως στο Μόντρεαλ, για να καταγγείλουν τη βία σε βάρος των γυναικών και να αξιώσουν η κυβέρνηση να κάνει περισσότερα.

«Δεν σκοτώνεις ποτέ από αγάπη»

Από τις περίπου είκοσι διαδηλώσεις που έγιναν στο Κεμπέκ, αυτή στο Μόντρεαλ προσέλκυσε τον περισσότερο κόσμο, πάνω από 10.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τους οργανωτές.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «φτάνει πια, ούτε μία περισσότερη», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες – γυναίκες κατά πλειονότητα – πραγματοποίησαν πορεία σε ήρεμη ατμόσφαιρα στο κέντρο της μητρόπολης του Κεμπέκ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη μεγάλη πορεία, έβλεπε κανείς πλακάτ με συνθήματα όπως «Δεν σκοτώνεις ποτέ από αγάπη», «Γυναικοκτονίες, η αθέατη πανδημία», «Μεταρρυθμίσεις πριν να είμαστε νεκρές».

Χθες το πρωί, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος γυναίκας στα τέλη Μαρτίου στο βόρειο τμήμα της επαρχίας ήταν γυναικοκτονία, η 8η σε ισάριθμες εβδομάδες και η 13η από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κοροναϊού στον Καναδά.

Χιλιάδες ζουν με τον φόβο

«Πίσω από καθεμιά από αυτές τις δολοφονημένες γυναίκες υπάρχουν χιλιάδες άλλες που ζουν με τον φόβο καθημερινά. Εχουν γίνει 300 απόπειρες ανθρωποκτονίας που δεν αναφέρθηκαν, φτάνει πια», είπε στο πλήθος η ηθοποιός Ινγκριντ Φαλέζ, «επιζήσασα» σχέσης με βίαιο σύντροφο.

«Είμαστε εδώ σήμερα για πούμε ότι η βία, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική και σωματική, είναι απαράδεκτη», πρόσθεσε.

Στελέχη τεσσάρων οργανισμών αρωγής σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, οι οποίες κάλεσαν στις κινητοποιήσεις, ζητούν από τον πρωθυπουργό του Κεμπέκ, τον Φρανσουά Λεγκό, να κάνει περισσότερα, ειδικά όσον αφορά στη χρηματοδότηση κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.

Στη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει στα τέλη Μαρτίου, ο κ. Λεγκό υποσχέθηκε να ασχοληθεί «προσωπικά» με το ζήτημα, δεσμευόμενος να ανακοινώσει σύντομα μέτρα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024