Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης : Στο κατώφλι του εισαγγελέα ο γνωστός ηθοποιός - Οι έρευνες των αρχών

Πέτρος Φιλιππίδης : Στο κατώφλι του εισαγγελέα ο γνωστός ηθοποιός – Οι έρευνες των αρχών

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ερευνάται για τρεις υποθέσεις, εκ των οποίων η πρώτη αφορά σε βιασμό ενώ οι άλλες δύο σε απόπειρες βιασμού

«Τετ α τετ» με τον εισαγγελέα καλείται να βρεθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος έλαβε κλήση προς παροχή εξηγήσεων.

Ο γνωστός ηθοποιός καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τρεις κακουργηματικές πράξεις, έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, μία το 2010 και μία το 2014.

Μάλιστα, σε δύο από τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε τα θέατρα στα οποία εργαζόταν για να προβεί – όπως καταγγέλλεται – σε ασελγείς πράξεις.

Με όλα αυτά να έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας, στην περίπτωση ενός τόσο λαμπερού «αστεριού» του θεάτρου και της τηλεόρασης , η πτώση ήταν τόσο απότομη και βαθιά σαν να έπεσε κομήτης στον καλλιτεχνικό χώρο.

Οι πόρτες έκλεισαν, οι παλιοί φίλοι τον εγκατέλειψαν.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον γνωστό ηθοποιό άρχισε μετά τις καταγγελίες των συναδέλφων του Αννας – Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη, ενώ ακολούθησαν κι άλλες γυναίκες.

Στις καταθέσεις τους ενώπιον του εισαγγελέα, οι τρεις παθούσες έχουν περιγράψει πώς ο ηθοποιός εκμεταλλευόμενος τη θέση του, υποσχέθηκε πως θα τις βοηθήσει επαγγελματικά και στη συνέχεια προέβη σε σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους.

Η καταγγελία του βιασμού έχει ως χρόνο τέλεσης το 2008 και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έγινε εντός του θεάτρου.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά το 2010, όταν νεαρή ηθοποιός βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για ένα ρόλο. Εκείνος της επιτέθηκε, ρίχνοντάς την στον καναπέ και επιχείρησε να τη βιάσει. Το θύμα πάλεψε για αρκετή ώρα με τον ηθοποιό και τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

Η τρίτη καταγγελία αφορά κακουργηματική πράξη απόπειρας βιασμού το 2014, όταν ο ηθοποιός φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε νεαρή συνάδελφό του μέσα στο αυτοκίνητό του, κλειδώνοντας την πόρτα και βρίζοντάς την χυδαία.

Το modus operandi

Aπό τις δύο καταγγελίες για απόπειρα βιασμού, φαίνονται κάποια κοινά στοιχεία στον τρόπο δράσης του ηθοποιού: η απομόνωση του θύματος, οι ψεύτικες υποσχέσεις για επαγγελματική βοήθεια, το γδύσιμο, η απαίτηση να ικανοποιηθεί εδώ και τώρα, η χυδαιότητα και φυσικά οι απειλές όταν αυτές δεν συναινούσαν.

Την πρώτη χρονικά καταγγέλλουσα, για το περιστατικό που έγινε το 2010, ο Φιλιππίδης την είχε κλειδώσει στο καμαρίνι του και της όρμησε φιλώντας και χαϊδεύοντάς την. Είχε κατεβάσει το παντελόνι του και είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα.

«Για το περιστατικό που έγινε το 2010, ο Φιλιππίδης την είχε κλειδώσει στο καμαρίνι του και της όρμησε φιλώντας και χαϊδεύοντάς την. Είχε κατεβάσει το παντελόνι του και είχε βγάλει έξω τα γεννητικά του όργανα», της έλεγε. Όταν όμως εκείνη δεν ενέδωσε, εκείνος απλά την απείλησε ότι θα της καταστρέψει την καριέρα.

Η άλλη καταγγέλλουσα είναι αυτή στην οποία είπε «Άντε γ@μήσου που θες και ρόλο… Πάρ’ τον στο στόμα», όταν την παρέσυρε με το αυτοκίνητό του σε αδιέξοδο στο Παλαιό Ψυχικό… Εκεί, ο ηθοποιός είχε κλειδώσει τις πόρτες του αμαξιού, είχε κατεβάσει το παντελόνι του και ζητούσε σχεδόν αυτιστικά από τη γυναίκα να τον ικανοποιήσει.

Όταν εκείνη είπε ότι θα βγάλει τα αποκαλύψει τη δράση τους στα κανάλια, εκείνος απάντησε γελώντας: «Τα @@ θα μου κλάσουν».

Μετά την πέταξε έξω από το αυτοκίνητο, βρίζοντας τη χυδαία και παρατώντας τη ολομόναχη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024