Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Το «αμαρτωλό» παρελθόν της εταιρείας που κατέστρεψε 15 εκατ. εμβόλια της Johnson & Johnson

Κοροναϊός : Το «αμαρτωλό» παρελθόν της εταιρείας που κατέστρεψε 15 εκατ. εμβόλια της Johnson & Johnson

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Asscociated Press, η Emergent BioSolutions -μια εταιρεία που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστή αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην αλυσίδα προμήθειας των εμβολίων- ήταν το «κλειδί» στο σχέδιο της Johnson & Johnson να μεταφέρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τα τέλη Μαΐου

Η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από τα προβλήματα ποιότητας που οδήγησαν στην καταστροφή 15 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της Covid-19, έχει στο ιστορικό της μια σειρά αναφορών από υγειονομικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ που αφορούν σε προβλήματα ποιότητας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Asscociated Press, η Emergent BioSolutions -μια εταιρεία που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστή αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην αλυσίδα προμήθειας των εμβολίων- ήταν το «κλειδί» στο σχέδιο της Johnson & Johnson να μεταφέρει 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο, ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων είχε αναφερθεί επανειλημμένα σε προβληματικά ζητήματα που αφορούν την εταιρείας όπως: ανεπαρκώς εκπαιδευμένοι υπάλληλοι, ραγισμένα φιαλίδια και προβλήματα διαχείρισης της μούχλας και άλλων παρόμοιων προβλημάτων σε μία από τις εγκαταστάσεις της, σύμφωνα με καταγεγραμμένα στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή του Associated Press μέσω του νόμου για Ελευθερία της Πληροφόρησης.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν σε επιθεωρήσεις σε εγκαταστάσεις της Emergent από το 2017.

Τι ισχυρίζεται η εταιρεία

Η Johnson & Johnson δήλωσε την Τετάρτη ότι η παρτίδα των εμβολίων που παρήχθη από την Emergent σε εργοστάσιό της στη Βαλτιμόρη, γνωστό και ως «Bayview», δεν ήταν δυνατό να χρησιμοποιηθεί καθώς δεν ανταποκρινόταν στις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.

Δεν έγινε σαφές πόσες δόσεις αφορούσε το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς και το πώς θα επηρεάζονταν οι προμήθειες του εμβολίου της J&J στο μέλλον.

Η εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι σχεδιάζει την προμήθεια 100 εκατομμυρίων δόσεων μέχρι τα τέλη Ιουνίου, αν και στόχευε να «μεταφέρει αυτές τις δόσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου».

«Ανθρώπινα λάθη συμβαίνουν» δήλωσε ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο CBS.

«Υπάρχουν έλεγχοι και ισορροπίες… Αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί θετική είδηση το γεγονός ότι [το πρόβλημα] εντοπίστηκε. Όπως έχω αναφέρει, αυτός είναι και ο λόγος που τίποτα από αυτό το εργοστάσιο δεν έχει χορηγηθεί σε κάποιον».

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, δήλωσε την Πέμπτη ότι καμία από τις δόσεις του εμβολίου J&J στην αγορά δεν επηρεάζεται και η εταιρεία είναι σε καλό δρόμο να παραδώσει τα 24 εκατομμύρια δόσεις τον Απρίλιο και 100 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου.

«Αυτές είναι οι δόσεις που έχει αγοράσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, αλλά έχουμε επίσης πολλές δόσεις από την Pfizer και τη Moderna, ανεξάρτητα» πρόσθεσε.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024