Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χανιά : Γιατί ανησυχούν από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη σε 12χρονο μαθητή

Χανιά : Γιατί ανησυχούν από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη σε 12χρονο μαθητή

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στα Χανιά, αλλά και ευρύτερα στην Κρήτη, η εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κοροναϊού σε 12χρονο μαθητή.

Προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί στα Χανιά, αλλά και ευρύτερα στην Κρήτη, η εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κοροναϊού σε 12χρονο μαθητή.

Αλλα 16 κρούσματα

Στις χθεσινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, στις οποίες ενυπάρχει η γονιδιωματική ανάλυση δειγμάτων από 09 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου, καταγράφεται 1 κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης από την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, το οποίο ήταν ήδη γνωστό αλλά και 1 κρούσμα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων που δεν είχε γίνει γνωστό μέχρι σήμερα.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου έχουν εντοπιστεί 2 ακόμα κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης που δηλώθηκαν ως εισαγόμενα, καθώς αφορούν σε 2 ναυτικούς που, μέσω Κωνσταντινούπολης, βρέθηκαν από τη Ρωσία στο λιμάνι του Ηρακλείου και νοσηλεύονται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Αντιθέτως, το επιβεβαιωμένο κρούσμα με το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του ιού στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων αφορά σε 12χρονο μαθητή.

Το παιδί εντοπίστηκε θετικό στον ιό από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου, όμως η πιστοποίηση ότι πρόκειται για κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του ιού, ήρθε χθες.

Την περίοδο που ο μαθητής βρέθηκε θετικός στον ιό, προέκυψαν από τη συρροή άλλα 16 κρούσματα, για τα οποία μένει να επιβεβαιωθεί και επίσημα ότι πρόκειται επίσης για μολύνσεις με τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Υπάρχει στην κοινότητα…

Ανάμεσα στα 16 κρούσματα που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση και είναι ενεργά, συμπεριλαμβάνονται πρόσωπα του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος του 12χρονου μαθητή, συμμαθητές του αλλά και η δασκάλα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, εντοπίστηκε πως το κρούσμα «νούμερο 1» είναι ο σύζυγος της δασκάλας, ο οποίος πάντως δήλωσε ότι η επαγγελματική του δραστηριότητα είναι αποκλειστικά στα Χανιά και δεν έχει μετακινηθεί καθόλου από την πόλη και εκτός χώρας, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό, καθώς αυτή η εξέλιξη «δείχνει» πως το μεταλλαγμένο στέλεχος υπάρχει στην κοινότητα και δεν είναι εισαγόμενο.

Πηγή: neakriti.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024