Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τραγωδία στην Εύβοια : Σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας - «Δεν κατάλαβα ότι ήταν άνθρωπος»

Τραγωδία στην Εύβοια : Σοκάρει αυτόπτης μάρτυρας – «Δεν κατάλαβα ότι ήταν άνθρωπος»

Ανατριχίλα προκαλούν οι μαρτυρίες για τον φρικτό θάνατο των τεχνικών από ηλεκτροπληξία στην Εύβοια.

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από το τραγικό θάνατο των τριών τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ από ηλεκτροπληξία στη Εύβοια, με τις έρευνες να συνεχίζονται για τις συνθήκες του εργατικού αυτού δυστυχήματος.

Ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν πρώτοι στο σημείο του δυστυχήματος αποκάλυψε τι αντίκρισε λίγα δευτερόλεπτα αφού τα καλώδια τάσης 20.000 volt είχαν χτυπήσει τους άτυχους εργαζόμενους.

«Όταν ήρθα ήξερα ότι είχαν σκοτωθεί άτομα. Ξεχώρισα τον κύριο που κρεμόταν αν και δεν είχα καταλάβει ότι ήταν άνθρωπος. Είδα τους άλλους δυο πίσω από φορτηγό πεσμένους. Το ασθενοφόρο δεν είχε φτάσει ακόμα. Είχε έρθει μόνο ένα νωρίτερα και είχε παραλάβει τον τραυματία. Σκέπασαν μετά τους δυο νεκρούς. Πώς ακριβώς έγινε το δυστύχημα δεν ξέρω», τόνισε ο αυτόπτης μάρτυρας στο OPEN.

Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες

Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή του εισαγγελέα Χαλκίδας οι τρεις συλληφθέντες για το τραγικό δυστύχημα στο Γυμνό Εύβοιας, όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι από ηλεκτροπληξία.

Πρόκειται για τον εργοδηγό, τον υπεύθυνο μηχανικό του έργου, αλλά και την επιβλέπουσα στις εργασίες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονίες εξ αμελείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) βρέθηκε ήδη από χθες στο σημείο, προκειμένου να εξακριβώσει, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα και να διερευνήσει κατά πόσο τηρούνταν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, που προβλέπει η νομοθεσία γι’ αυτού του είδους τις εργασίες.

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους χθες, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης εργασιών στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην Εύβοια και ταχεία ανάρρωση στον τέταρτο εργαζόμενο, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αλιβερίου.

«Είναι αυτονόητο πως θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας» επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Δύο εναερίτες βρίσκονταν επάνω στο στύλο της ΔΕΗ και ακουμπούσαν τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Ταυτόχρονα γερανός με 2 χειριστές άγνωστο ακόμα το πώς ακούμπησε το ίδιο καλώδιο. Η υψηλή ηλεκτρική τάση διαπέρασε τα σώματα και των 4 εργατών. Οι 3 σκοτώθηκαν ακαριαία.

Οι κάτοικοι άκουσαν τις σπαρακτικές φωνές τους τους και πετάχτηκαν από τα σπίτια τους. Οι εικόνες που αντίκρισαν πολύ σκληρές.

Ένας άνθρωπος νεκρός πάνω στην κολώνα της ΔΕΗ και τρεις άνθρωποι στο οδόστρωμα οι δύο νεκροί και ο ένας σοβαρά τραυματισμένος.

Πρόκειται για έναν 45χρονο πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, έναν 43χρονο και έναν 55χρονο επίσης πατέρα τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή τόσο άδικα.

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024