Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σπάμε τη σιωπή σε κάθε Παιδική Κακοποίηση»: Μια σημαντική εκδήλωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Σπάμε τη σιωπή σε κάθε Παιδική Κακοποίηση»: Μια σημαντική εκδήλωση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά και είναι ελεύθερα προσβάσιμη από όλους

Με τις καταγγελίες του τελευταίου διαστήματος να μας υπενθυμίζουν με τον χειρότερο τρόπο πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη της προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση, όλο και περισσότερες δράσεις διοργανώνονται με στόχο την ενημέρωση των γονιών.

Σήμερα (2/4) και ώρα 19.00 η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ψηφιακή δράση με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή σε κάθε Παιδική Κακοποίηση», με μια σειρά από σημαντικούς ομιλητές.

Η εκδήλωση, που είναι ελεύθερα προσβάσιμη από όλους, θα μεταδοθεί σε αυτό το σύνδεσμο, ενώ στη συνέχεια θα μεταδοθεί και θεατρική παράσταση.

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση της εκδήλωσης:

Η παιδική κακοποίηση αποτελεί ένα παγκόσμιο διαχρονικό ζήτημα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας με πολλές εκφάνσεις και πρόσωπα.

Με έναν όμως αποδέκτη: Το παιδί.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, ώρα 19.00, ψηφιακή δράση με τίτλο «Σπάμε τη σιωπή σε κάθε Παιδική Κακοποίηση», με ομιλητές τη βουλευτή Θεσ/νικης, Έλενα Ράπτη, συντονίστρια της εκστρατείας κατά της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα, γνωστή για τη δραστηριότητά της και την ευαισθησία της για τα θέματα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς και τους διακεκριμένους ομιλητές Δρ. Ηρακλή Μοσκώφ, εθνικό εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπ. Εξωτερικών, και Γιώργο Νικολαΐδη, ψυχίατρο MD, MA, MSc, PhD, Διευθυντή της Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοιν/κης Πρόνοιας του Ινστ/του Υγείας του Παιδιού.

Στη συνέχεια θα μεταδοθεί η θεατρική παράσταση «Κατανόησέ με ή σε Καταβροχθίζω» της θεατρικής ομάδας «Ανδρομέδα» σε τελική επιλογή κειμένων και σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη.

Η παράσταση βασίστηκε σε μαρτυρίες παιδιών απ’ όλον τον κόσμο για την κακοποίηση τους και την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους. Νέοι ηθοποιοί απευθύνουν ένα ισχυρό κοινωνικό μήνυμα για τα παιδιά παροτρύνοντας μας να αναλάβουμε ευθύνη ώστε να σταματήσει η διαιώνιση του φαινομένου.

Το κοινό μπορεί να παρακολουθήσει την εκδήλωση στο σύνδεσμο: we.tl/t-OiqAfZaupL.

Το θεατρικό έργο θα μεταδοθεί και τις επόμενες τρεις ημέρες Σάββατο 3/4, Κυριακή 4/4, ώρα 19.30, από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω του συνδέσμου youtu.be/2IorrOlh-eE (χωρίς υπότιτλους) και τη Δευτέρα 5/4/21 και ώρα 19.30 στο σύνδεσμο youtu.be/d2lJ6faH2Wg, με ειδική προβολή και για ΑμεΑ (με ελληνικούς υπότιτλους).

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024