Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτρος Φιλιππίδης : Ενώπιον του εισαγγελέα ο ηθοποιός - Οι καταγγελίες που τον «καίνε» και τα επόμενα βήματα

Πέτρος Φιλιππίδης : Ενώπιον του εισαγγελέα ο ηθοποιός – Οι καταγγελίες που τον «καίνε» και τα επόμενα βήματα

Κλήση από τον εισαγγελέα έλαβε ο γνωστός πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης, Πέτρος Φιλιππίδης

Κλήση από τον εισαγγελέα έλαβε ο γνωστός πρωταγωνιστής του θεάτρου και της τηλεόρασης, Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο κωμικός ηθοποιός καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων για τρεις κακουργηματικές πράξεις, έναν βιασμό το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού, μία το 2010 και μία το 2014.

Στις καταθέσεις τους ενώπιον του εισαγγελέα, οι τρεις παθούσες έχουν περιγράψει πώς ο ηθοποιός εκμεταλλευόμενος τη θέση του, υποσχέθηκε πως θα τις βοηθήσει επαγγελματικά και στη συνέχεια προέβη σε σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους.

Η καταγγελία του βιασμού έχει ως χρόνο τέλεσης το 2008 και, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έγινε εντός του θεάτρου.

Η δεύτερη καταγγελία αφορά το 2010, όταν νεαρή ηθοποιός βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για ένα ρόλο. Εκείνος της επιτέθηκε, ρίχνοντάς την στον καναπέ και επιχείρησε να τη βιάσει. Το θύμα πάλεψε για αρκετή ώρα με τον ηθοποιό και τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

Η τρίτη καταγγελία αφορά κακουργηματική πράξη απόπειρας βιασμού το 2014, όταν ο ηθοποιός φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε νεαρή συνάδελφό του μέσα στο αυτοκίνητό του, κλειδώνοντας την πόρτα και βρίζοντάς την χυδαία.

Αρνείται τις καταγγελίες

Μέσω εξώδικης δήλωσης που είχε αποστείλει με αφορμή την καταγγελία σε βάρος του συναδέλφου του, Γιώργου Ψάλτου, ο γνωστός ηθοποιός είχε αρνηθεί κατηγορηματικά κάθε σχέση με πράξεις βίας, σεξουαλικής ή μη.

Ο πρωταγωνιστής έχει κληθεί για τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας από τον εισαγγελέα, ωστόσο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του και να προετοιμάσει τις εξηγήσεις του.

Μετά την παροχή εξηγήσεων εκ μέρους του ηθοποιού, ο εισαγγελέας θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για ένα βιασμό το 2008 νεαρής ηθοποιού. Ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κλείσει ραντεβού σε νεαρή ηθοποιό σε θέατρο όπου εργαζόταν εκείνη την περίοδο, με σκοπό να μιλήσουν για δουλειά.

Εκεί φέρεται να επιτέθηκε στη νεαρή ηθοποιό και να προσπάθησε να τη βιάσει, πράξη που από τον εισαγγελέα αποτιμήθηκε ως βιασμός.

Το 2010 καταγγέλλεται ακόμη μία απόπειρα βιασμού, στο θέατρο όπου εργαζόταν ο ηθοποιός. Και εκεί ο ηθοποιός φέρεται να κλείδωσε την κοπέλα στο καμαρίνι του και να προσπάθησε να τη βιάσει. Από την καταγγέλλουσα υποδείχτηκε μάρτυρας που επιβεβαίωσε ότι είδε την καταγγέλλουσα να βγαίνει από το καμαρίνι του ηθοποιού με σημάδια από ξυλοδαρμό.

Η τρίτη καταγγελία αφορά σε απόπειρα βιασμού το 2014.  Ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να συναντήθηκε με ηθοποιό προκειμένου να μιλήσουν για δουλειά σε μια καφετέρια. Μετά της πρότεινε να την πάει σπίτι της και φέρεται να της επιτέθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και πειθαρχική έρευνα για τον ηθοποιό στο ΣΕΗ, λόγω 9 καταγγελιών για σωματική και λεκτική βία.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024