Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δημήτρης Λάλος: Συμμετέχω στον «Σιωπηλό Δρόμο» γιατί με κέρδισαν οι συντελεστές του

Δημήτρης Λάλος: Συμμετέχω στον «Σιωπηλό Δρόμο» γιατί με κέρδισαν οι συντελεστές του

Πρεμιέρα κάνει την προσεχή Κυριακή 4 Απριλίου (21:00) ο «Σιωπηλός Δρόμος» στο MEGA, και ο εκ των πρωταγωνιστών, Δημήτρης Λάλος, μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για τη νέα σειρά που έρχεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

Πρεμιέρα κάνει την προσεχή Κυριακή 4 Απριλίου (21:00) ο «Σιωπηλός Δρόμος» στο MEGA, και ο εκ των πρωταγωνιστών, Δημήτρης Λάλος, μίλησε στο «Πάμε Δανάη!» για τη νέα σειρά που έρχεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό.

«Με αγχώνει ότι μπήκε ψηλά ο πήχης και το περιμένουν όλοι πώς και πώς. Οι συντελεστές με έκαναν να δεχθώ. Οι άνθρωποι. Μπορεί να έχεις καλό υλικό, καλό σενάριο, αλλά αν δεν πιστεύεις στους συντελεστές, δεν γίνεται. Οι συντελεστές με κέρδισαν. Ο σκηνοθέτης μας, ο Βαρδής Μαρινάκης, είναι σπουδαίος καλλιτέχνης όπως και το εξαιρετικό συγγραφικό δίδυμο. Δεν υπάρχει τίποτα περιττό στο κάθε επεισόδιο. Διαβάζεις κάθε επεισόδιο και αγωνιάς για το τι θα γίνει μετά» σημείωσε αρχικά.

«Όταν διάβαζω ένα σενάριο το διαβάζω με μια αποστασιοποίηση γιατί βλέπω τα τεχνικά. Προσπαθώ να το σκηνοθετήσω μέσα στο μυαλό μου. Αλλά δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάσει ένας γονιός το παιδί του. Ένας από τους λόγους που θα πάει καλά είναι η θεματολογία του. Γι’ αυτό υπάρχει η τέχνη. Για να μας δείξει κάτι σκοτεινό για να εκτιμήσουμε και το φωτεινό» σχολίασε σχετικά με την θεματολογία της σειράς.

Μάλιστα, όπως είπε, για να υποδυθεί καλά τον ρόλο του αστυνομικού απευθύνθηκε σε αστυνομικούς σε αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

«Όταν έκανα πρόβες για τον ρόλο, έπρεπε να βουτήξω σε μια κατάσταση όπου μιλάω με ανθρώπους που κάθε λέξη πρέπει να την μετρήσω. Όλοι προσπαθούμε να αντλήσουμε από ένα συλλογικό υποσυνείδητο μιας κατάστασης για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε κάποια πράγματα. Αυτό που πρέπει να υποδυθώ εγώ δεν το έχω βιώσει. Όμως κάπου στο συλλογικό υποσυνείδητο υπάρχει αυτή η πληροφορία και με αυτή προσπαθώ να συνδεθώ για να ερμηνεύσω όσο πιο βαθιά και ουσιαστικά τον ρόλο. Έκανα έρευνα, μίλησα με ανθρώπους της αστυνομίας, από τμήμα απαγωγών και εγκλημάτων κατά της ζωής, για να καταλάβω την ψυχοσύνθεσή τους’ υπογράμμισε.

Όπως τόνισε, «είναι σημαντικό ο κόσμος να αγαπήσει τον ΄΄Σιωπηλό Δρόμο’’. Είναι ένα βαρόμετρο για το αν τέτοιες παραγωγές, που είναι ακριβές και σέβονται τον θεατή, θα έχουν συνέχεια».

Υποκριτική και #metoo

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λάλο η φύση της υποκριτικής έχει αλλάξει. «Οι υποκριτικοί μας πρόγονοι, προσπαθούσαν να δημιουργήσουν χαρακτήρες, περσόνες. Η σύγχρονη υποκριτική ζητά να χαθεί ο ηθοποιός μέσα στον ρόλο και ο θεατής να ταυτιστεί μαζί του».

Ακόμα, αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις στον χώρο του θεάτρου.

«Τα κινήματα #metoo ήρθαν για να καθαρίσουν τον τόπο. Πιστεύω ότι φέρνω την κόρη μου σε έναν καλύτερο κόσμο. Δεν ήταν πλήγμα για την τέχνη αυτό που έγινε. Ήταν δώρο αυτό που συνέβη. Και καλά θα κάνει να συμβεί και σε άλλους χώρους. Πιστεύω ότι η ανθρωπότητα πάω προς το καλύτερο» ανέφερε.

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024