Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ναβάλνι : Στη φυλακή όπου κρατείται πήγε δημοσιογράφος αντί γιατρού

Ναβάλνι : Στη φυλακή όπου κρατείται πήγε δημοσιογράφος αντί γιατρού

Στις φυλακές της πόλης Πακρόφ, στις οποίες κρατείται ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, έφθασε, όπως ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του, η δημοσιογράφος του ρωσικού καναλιού RT (Russia Today), Μαρία Μπούτινα, τονίζοντας ότι, μέχρι στιγμής, δεν επιτρέπουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του

Στις φυλακές της πόλης Πακρόφ, στις οποίες κρατείται ο επικριτής του Κρεμλίνου, Αλεξέι Ναβάλνι, έφθασε, όπως ανακοίνωσαν οι συνεργάτες του, η δημοσιογράφος του ρωσικού καναλιού RT (Russia Today), Μαρία Μπούτινα, τονίζοντας ότι, μέχρι στιγμής, δεν επιτρέπουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του.

«Αντί να του στείλουν σήμερα γιατρό, συνοδεία τηλεοπτικού συνεργείου έφθασε η άθλια προπαγανδίστρια από το κανάλι RT , Μαρία Μπούτινα. Φώναζε, λέγοντας  ότι αυτή είναι η καλύτερη και πιο βολική φυλακή», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους, επισημαίνοντας ότι ο Ναβάλνι, «σύμφωνα με τα έγγραφα της φυλακής, έχασε από τότε που φυλακίστηκε 8 κιλά, μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε την απεργία πείνας».

«Έφτασε στη φυλακή 93 κιλά και τώρα είναι 85», υποστηρίζουν οι συνεργάτες του ακτιβιστή και επικριτή τού Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι συνεργάτες του, μάλιστα, δήλωσαν ότι ο Ναβάλνι, όταν έφθασε η δημοσιογράφος, «επί 15 λεπτά την χλεύαζε ενώπιον της σειράς των παρατεταγμένων κρατουμένων, αποκαλώντας την παράσιτο και υπηρέτρια της κυβέρνησης των κλεφτών».

Ο Ναβάλνι κήρυξε την Τετάρτη 31 Μαρτίου απεργία πείνας, ενώ στην αίτησή του προς τον διευθυντή των φυλακών ανέφερε ότι, επί τρεις εβδομάδες, ζητάει να του παράσχουν ιατρική περίθαλψη και να επιτρέψουν να τον επισκεφθεί γιατρός της επιλογής του, ωστόσο, το αίτημά του αγνοήθηκε. Ανέφερε, επίσης, ότι πονάει η πλάτη του και το πόδι του και δεν έχει την πρέπουσα ιατρική περίθαλψη.

Η διεύθυνση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών στην περιοχή Βλαντίμιρ, ανακοίνωσε ότι στον Ναβάλνι παρέχεται όλη η αναγκαία ιατρική περίθαλψη, ενώ «οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τηρούν απαρέγκλιτα  το δικαίωμα όλων των κρατουμένων να κοιμούνται απρόσκοπτα οκτώ ώρες», απαντώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην καταγγελία του Ναβάλνι ότι δεν τον αφήνουν να κοιμηθεί, καθώς κάθε ώρα, κατά την διάρκεια της νύχτας, πραγματοποιούν ελέγχους.

Ο γιατρός, Αλεξέι Μπάρινοφ, δήλωσε στο Reuters ότι οι δικηγόροι του Ναβάλνι, του ζήτησαν να τον επισκεφθεί και έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στη διεύθυνση των φυλακών, προκειμένου είτε να του επιτρέψουν να τον επισκεφθεί στη φυλακή ή να αφήσουν τον Ναβάλνι να επισκεφθεί τον γιατρό στην κλινική. «Περιμένουμε την απόφαση της FSIN (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών)» δήλωσε, προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να τον επισκεφθεί.

Το πρωί, ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο Βλάντιμιρ Πούτιν, κατά την συνάντησή του με την συνήγορο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα της Ρωσίας, Τατιάνα Μοσκάλκοβα, να συζητήσει το θέμα του Αλεξέι Ναβάλνι, εάν εκείνη το θέσει.

«Δεν γνωρίζω. Εάν κάτι ειπωθεί εκ μέρους της συνηγόρου, τότε το θέμα αυτό θα συζητηθεί», δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφων.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024