Ζημιές σε πάνω από 12.000 στρέμματα προξένησε χαλαζόπτωση στην Τριφυλία
Ζημιές στην αγροτική παραγωγή του Δήμου Τριφυλίας προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή στις 31 Μαρτίου, με κύριο χαρακτηριστικό την ισχυρή χαλαζόπτωση.
Ισχυρό πλήγμα υπέστησαν οι παραγωγοί στην Τριφυλία από την χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε στις 31 Μαρτίου. Οι ζημιές προκλήθηκαν στην περιοχή που οριοθετείται δυτικά του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Πύλος και συγκεκριμένα από το Λαγκούβαρδο έως νοτιότερα της Μαραθούπολης, στην περιοχή Πηγάδια, σε έκταση που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 12.000 στρέμματα.
Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, η ελαιοκαλλιέργεια έχει πληγεί σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων, ενώ στις καλλιέργειες πατάτας, κηπευτικών, εσπεριδοειδών και καρπουζιού η έκταση με την πληγείσα παραγωγή ξεπερνά τα 500 στρέμματα.
Οι υπηρεσίες της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, διενήργησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και κατέγραψαν αρχικά τις ζημιές. Θα εκδοθούν άμεσα οδηγίες από τη ΔΑΟΚ προς τους καλλιεργητές για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν, ενώ η αναλυτική καταγραφή των ζημιών θα πραγματοποιηθεί άμεσα και θα αποσταλεί στον ΕΛΓΑ.
- Τσίπρας: «Τώρα είναι η ώρα» – Ανακοινώνει το κόμμα στις 26 Μαΐου
- Ρόδος: Στον εισαγγελέα σήμερα ο οδηγός του θανατηφόρου τροχαίου
- Ληξιπρόθεσμα χρέη: Στο μικροσκόπιο καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσία
- Τζόκερ: Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο των 11,6 εκατ. ευρώ
- Ο χορός μπορεί να «νικήσει» το στρες;
- Global Sumud Flotilla: Το Ισραήλ ετοιμάζεται να καταλάβει τα πλοία, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ
- Αρκάς: Ένα μάθημα πολιτικής συμπεριφοράς
- Moody’s: Τα 4 σενάρια για τις εκλογές του 2027 στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 18.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-bhylviu-14464685-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442