Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζημιές σε πάνω από 12.000 στρέμματα προξένησε χαλαζόπτωση στην Τριφυλία

Ζημιές σε πάνω από 12.000 στρέμματα προξένησε χαλαζόπτωση στην Τριφυλία

Ζημιές στην αγροτική παραγωγή του Δήμου Τριφυλίας προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν στην περιοχή στις 31 Μαρτίου, με κύριο χαρακτηριστικό την ισχυρή χαλαζόπτωση.

Ισχυρό πλήγμα υπέστησαν οι παραγωγοί στην Τριφυλία από την χαλαζόπτωση που εκδηλώθηκε στις 31 Μαρτίου. Οι ζημιές προκλήθηκαν στην περιοχή που οριοθετείται δυτικά του δρόμου Φιλιατρά – Γαργαλιάνοι – Πύλος και συγκεκριμένα από το Λαγκούβαρδο έως νοτιότερα της Μαραθούπολης, στην περιοχή Πηγάδια, σε έκταση που εκτιμάται ότι ξεπερνά τα 12.000 στρέμματα.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, η ελαιοκαλλιέργεια έχει πληγεί σε έκταση περίπου 10.000 στρεμμάτων, ενώ στις καλλιέργειες πατάτας, κηπευτικών, εσπεριδοειδών και καρπουζιού η έκταση με την πληγείσα παραγωγή ξεπερνά τα 500 στρέμματα.

Οι υπηρεσίες της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, διενήργησαν αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και κατέγραψαν αρχικά τις ζημιές. Θα εκδοθούν άμεσα οδηγίες από τη ΔΑΟΚ προς τους καλλιεργητές για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν, ενώ η αναλυτική καταγραφή των ζημιών θα πραγματοποιηθεί άμεσα και θα αποσταλεί στον ΕΛΓΑ.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024