Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Συνεργάτης της Μέρκελ ζητά να διακοπεί η κατασκευή του Nord Stream

Γερμανία : Συνεργάτης της Μέρκελ ζητά να διακοπεί η κατασκευή του Nord Stream

«Το σχέδιο είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για μια νέα αρχή στις διατλαντικές σχέσεις», δήλωσε ο Πέτερ Μπέγερ, μέλος των συντηρητικών της Μέρκελ, στο περιοδικό WirtschaftsWoche

Ο συντονιστής της Γερμανίας για τις διατλαντικές σχέσεις κάλεσε σήμερα για ένα μορατόριουμ στην κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη Nord Stream 2, διαχωρίζοντας τη θέση του από πολλούς στην κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντιώνονται στο σχέδιο, λέγοντας ότι αυξάνει την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισείει την απειλή κυρώσεων.

«Το σχέδιο είναι ένα σοβαρό εμπόδιο για μια νέα αρχή στις διατλαντικές σχέσεις», δήλωσε ο Πέτερ Μπέγερ, μέλος των συντηρητικών της Μέρκελ, στο περιοδικό WirtschaftsWoche.

«Οι Αμερικανοί περιμένουν από εμάς όχι μόνο να αλλάξουμε τη ρητορική μας, αλλά αυτό να δείχνουν και οι πράξεις μας. Ως εκ τούτου καλώ για ένα μορατόριουμ στη κατασκευή του Nord Stream 2», είπε.

Το Βερολίνο ήλπιζε πως η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν θα τηρούσε μια ηπιότερη στάση από την προηγούμενη, κυρίως επειδή η κατασκευή του αγωγού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε στη Γερμανία ότι οι κυρώσεις εναντίον του αγωγού Nord Stream είναι μια πραγματική πιθανότητα.

Η Ρωσία και η Γερμανία υποστηρίζουν πως ο Nord Stream 2, μια κοινοπραξία 11 δισ. δολαρίων υπό τη ρωσική ενεργειακή εταιρία Gazprom, είναι κυρίως ένα εμπορικό σχέδιο.

Sports in

Τι ακολουθεί με τον Έλληνα διεθνή που βρέθηκε «ντοπέ» – Το δεύτερο δείγμα και η ειδοποίηση της ομάδας του

Υπό την επήρεια σοκ το ελληνικό ποδόσφαιρο στο άκουσμα της είδησης πως κορυφαίος Έλληνας άσσος βρέθηκε «ντοπέ» στο ματς της Εθνικής με την Γεωργία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024