Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάγγελμα Μακρόν προς τους Γάλλους σήμερα, καθώς η πανδημία «δαγκώνει»

Διάγγελμα Μακρόν προς τους Γάλλους σήμερα, καθώς η πανδημία «δαγκώνει»

Το διάγγελμα θα γίνει στις 9 ώρα Ελλάδας. Τεράστια η πίεση στο σύστημα υγείας από την πανδημία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται εκ νέου. Εντείνονται και οι αντιδράσεις στην κοινωνία για τα περιοριστικά μέτρα.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθύνει διάγγελμα προν τον λαό της Γαλλίας σήμερα, στις 9 ώρα Ελλάδας (8 Γαλλίας), όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από το Μέγαρο των Ηλυσίων. Το διάγγελμα θα γίνει λίγο πριν το Πάσχα και ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ζητήσει εκ νέου αυτοσυγκράτηση και τήρηση των περιοριστικών μέτρων από τους συμπολίτες του – αν και είναι άγνωστο εάν θα δώσει οδικό χάρτη για τη χαλάρωσή τους.

Ο ίδιος θα σταθεί ιδιαιτέρως στην πορεία της πανδημίας, καθώς και των εμβολιασμών. Το σίγουρο είναι πως η εικόνα στη Γαλλία δεν είναι καλή, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σημειώνεται ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα φτάνει τα 4,6 εκατομμύρια και οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 95.000 – ενώ χθες ανακοινώθηκαν 30.700 νέα κρούσματα και 381 θάνατοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, απαντώντας σε σχετικές φήμες, ο υπουργός Υγείας της χώρας διαβεβαίωσε πως δεν θα επιτραπεί από την κυβέρνηση για γίνεται «διαλογή των ασθενών που θα εισάγονται στις ΜΕΘ και πως όλοι οι πολίτες θα τυγχάνουν ισότιμης και της καλύτερης δυνατής μεταχείρισης. Σήμερα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στη Γαλλία ξεπερνά τις 5.000.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024