Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Για την πορεία της πανδημίας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνη Σακελλαροπούλου.

«Δοκιμαζόμαστε από το τρίτο κύμα, όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας αντέχει –και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω γιατρούς, υγειονομικούς, νοσηλευτές, για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που εξακολουθούν να καταβάλλουν, ειδικά εδώ στα νοσοκομεία της Αττικής. Και βέβαια, πρέπει να σας πω ότι έχουμε αθροίσει όλες τις δυνάμεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας, των στρατιωτικών νοσοκομείων, του ιδιωτικού τομέα, κάτω από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έτσι ώστε οργανωμένα και συντονισμένα να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και σε αυτήν την κρίση», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

«Αναμένουμε τις εισηγήσεις της επιτροπής, οι οποίοι θα λάβουν υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία δεν είναι ενθαρρυντικά και από την άλλη είναι το γεγονός πως πλέον η κόπωση των πολιτών είναι εμφανής».

Η κούραση του κόσμου είναι δεδομένη, είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε πως  «αν υπάρχει ένα θετικό νέο είναι πως τις τελευταίες ημέρες είδαμε μία ισορροπία στις εισαγωγές και τα εξιτήρια.

Στον τομέα του εμβολιασμού, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως προχωρά με μεγάλη ταχύτητα και αν συνεχίσει αυτό, τότε θα αποκτήσουμε την πολυπόθητη ανοσία πριν το καλοκαίρι.

Από την πλευρά της η ΠτΔ ανέφερε πως κατανοεί την κόπωση των συμπολιτών, ωστόσο επισήμανε πως σε αυτή την πανδημία δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και συνταγές.

«Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα είναι απλή», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζοντας όμως πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα παιδιά να επιστρέψουν στα σχολεία όπου και είναι το φυσικό τους περιβάλλον.

Κατά προτεραιότητα τα self test στους μαθητές μεγαλύτερων τάξεων και τους εκπαιδευτικούς

Με τη σειρά του πρωθυπουργός τόνισε πως είμαστε η πρώτη χώρα που θα προμηθευτεί self tests, τα οποία θα αρχίσουμε να παραλαμβάνουμε τις επόμενες ημέρες.

«Αποτελεί απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης αυτά τα self-tests, τα οποία ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να αρχίσουμε να τα παραλαμβάνουμε πια τις επόμενες μέρες, να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα στους μαθητές των σχολείων. Ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες τάξεις του Λυκείου, στους εκπαιδευτικούς, στους εργαζόμενους στα σχολεία, έτσι ώστε να δώσουμε στην Επιτροπή ένα πρόσθετο όπλο το οποίο θα έχει στη διάθεσή της, για να μπορέσουν να επιστρέψουν τα μεγαλύτερα παιδιά -ξεκινάμε από τα μεγαλύτερα παιδιά γιατί έχουμε και το ζήτημα των Πανελληνίων εξετάσεων και γιατί τα Λύκεια είναι αυτά που έχουν μείνει το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά- στα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr