Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη : Φυλάκιση με αναστολή στην Ισπανίδα για το κορονοπάρτι

Θεσσαλονίκη : Φυλάκιση με αναστολή στην Ισπανίδα για το κορονοπάρτι

Κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν λόγω του κορωναϊού και για διατάραξη κοινής ησυχίας. Το δικαστήριο της αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 10 ημερών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην Ισπανίδα φοιτήτρια που συνελήφθη ως διοργανώτρια πάρτι σε ισόγειο χώρο στην Τούμπα, όπου εκτός από την ίδια εντοπίστηκαν άλλοι 52 φοιτητές, όλοι του προγράμματος «Erasmus», κατά παράβαση των μέτρων για την πανδημία.

Η 21 ετών φοιτήτρια κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και για διατάραξη κοινής ησυχίας, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Σύμφωνα με το GRTimes, στην απολογία της η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τους περιορισμούς που ισχύουν στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος το οποίο μίσθωσε δεν την είχε ενημερώσει. Ακόμη είπε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα εδώ και λίγο καιρό λόγω της συμμετοχής της σε πρόγραμμα erasmus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη : Πρόστιμα σε 53 Ισπανούς και Γάλλους φοιτητές για κορονοπάρτι στην Τούμπα

«Είχα καλέσει 12 άτομα. Δεν γνώριζα όλες τις απαγορεύσεις, ούτε με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του χώρου. Στο Αλικάντε απ’ όπου κατάγομαι ισχύουν λιγότερα μέτρα», είπε στην απολογία της. Ρωτήθηκε δε για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο, όπου φοιτά στη Θεσσαλονίκη, και απάντησε ότι γίνονται διαδικτυακά.

Κατά της απόφασης άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. Εκτός από το ποινικό σκέλος, βεβαιώθηκε εναντίον της πρόστιμο ύψους 3000 ευρώ.

Η αστυνομία κλήθηκε τα ξημερώματα να διαλύσει το πάρτι ύστερα από καταγγελίες περιοίκων για δυνατή μουσική και οχλαγωγία. Στο σημείο διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν η διοργανώτρια και 52 ακόμη φοιτητές, με καταγωγή από την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Ολλανδία, στους οποίους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Sports in

Το Σαν Μαρίνο… τρολάρει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Παίξτε εναντίον μας, σας παρακαλώ» (pic)

Γέλιο προκαλεί πλέον η κατάσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την οποία… γλέντησε και το Σαν Μαρίνο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024