Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
Κύπρος : Υπουργικό Συμβούλιο για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία -  Υποχρεωτικό το rapid test

Κύπρος : Υπουργικό Συμβούλιο για επιστροφή των μαθητών στα σχολεία – Υποχρεωτικό το rapid test

Για τις 09:30 έχει οριστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο. Τι θα γίνει με γυμναστήρια, φροντιστήρια

Για τις 09:30 έχει οριστεί η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στην Κύπρο, υπό τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επί τάπητος τίθεται η επαναλειτουργία των Γυμνασίων με φυσική παρουσία των μαθητών παγκύπρια, από την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, καθώς και η επιστροφή των μαθητών των Δημοτικών σχολείων στην πόλη της Λεμεσού, η οποία παρουσίαζε και το μεγαλύτερο ιικό φορτίου κοροναϊού τις τελευταίες εβδομάδες.

Η κυπριακή κυβέρνηση επανεξετάζει τον τρόπο επανέναρξης λειτουργίας γυμναστηρίων και φροντιστηρίων, καθώς και τη δυνατότητα αποστολής και τρίτου sms, πέραν των δύο που ισχύουν μέχρι σήμερα, αλλά μόνο για τα σαββατοκύριακα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας Κύπρου καλεί τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου όπως μεριμνήσουν, ώστε τα παιδιά να υποβληθούν σε rapid test αντιγόνου είτε δωρεάν στα σημεία δειγματοληψίας που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες ή σε εγκεκριμένο ιδιωτικό κλινικό εργαστήριο, με δικά τους έξοδα.

Στο πλαίσιο της πρότασης αυτής, τα σημεία δειγματοληψίας παγκύπρια είναι ενισχυμένα τις μέρες αυτές και δίνεται προτεραιότητα στους μαθητές/μαθήτριες, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται γρηγορότερα. Παράλληλα, προς διευκόλυνση των μαθητών/μαθητριών, θα τοποθετηθούν μονάδες δειγματοληψίας και σε απομακρυσμένες περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι και το εκπαιδευτικό και άλλο προσωπικό των Γυμνασίων θα πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση πριν την επιστροφή τους στα σχολεία. Η δειγματοληψία για τα ανήλικα άτομα θα γίνεται ρινικά. Aπό τη Δευτέρα, 5 Απριλίου, το πρόγραμμα ελέγχου με κινητές μονάδες δειγματοληψίας θα επεκταθεί και στα Γυμνάσια για την εξέταση των μαθητών/τριών και του προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση.

Oι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Only in

Συγκλονίζει η εξομολόγηση της Κάρλα Μπρούνι: «Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού»

Συγκλονίζει με την εξομολόγηση μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η Κάρλα Μπρούνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2023