Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία : H Τανσού Τσιλέρ νέα υπουργός Εξωτερικών;

Τουρκία : H Τανσού Τσιλέρ νέα υπουργός Εξωτερικών;

Εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες, θα πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο ανασχηματισμό από το 2018, χρονιά κατά την οποία ο Ερντογάν ορκίστηκε πρόεδρος με νέες διευρυμένες εξουσίες

Η δραματική οικονομική κατάσταση δρομολογεί πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία. Η συνεχής υποτίμηση της τουρκικής λίρας σε συνδυασμό με τον πληθωρισμό πιέζουν τον Ερντογάν για ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται -ίσως- κι εντός των επόμενων ημερών.

Εφόσον ευσταθούν οι πληροφορίες, θα πρόκειται για τον πρώτο μεγάλο ανασχηματισμό από το 2018, χρονιά κατά την οποία ο Ερντογάν ορκίστηκε πρόεδρος με νέες διευρυμένες εξουσίες.

Διαρροές αναφέρουν ότι οι αλλαγές αφορούν μεταξύ άλλων το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ δεν θα επηρεάσουν τα χαρτοφυλάκια της Αμυνας και των Εσωτερικών. «Ο πρόεδρος θα αναδιατάξει το κυβερνητικό σχήμα» δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΤV o αντιπρόεδρος του κυβερνώντος ΑΚΡ, Μαχίρ Ουνάλ. «Αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».

Αλλαγή σκυτάλης στο ΥΠΕΞ;

Στο πλαίσιο αυτό, σε σημερινό άρθρο του ο γνωστός – δημοσιογράφο της εφημερίδας Σοζτζού, Ραχμί Τουράν, αναφέρει ότι «κυκλοφορούν παράξενες ειδήσεις» στο παρασκήνιο του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, σύμφωνα με τις οποίες, στον πιθανό ανασχηματισμό, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα αντικατασταθεί από την Τανσού Τσιλέρ.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η πρώην πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει καλές σχέσεις με το λόμπι στις ΗΠΑ και ο πρόεδρος Ερντογάν θέλει να λιώσει ο πάγος με τον πρόεδρο Μπάιντεν και να δημιουργηθεί γέφυρα επικοινωνίας με την αμερικανική διοίκηση.

Πάντως, στα διάφορα ονόματα που κυκλοφορούν για τη θέση του νέου υπουργού Εξωτερικών στην Τουρκία- εφόσον ο Ερντογάν αποφασίσει να αντικαταστήσει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου- είναι και αυτό του Ιμπραχήμ Καλίν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024