Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σερβία : Στα ύψη τα κρούσματα - Εφτασαν τις 5,5 χιλιάδες χθες

Σερβία : Στα ύψη τα κρούσματα – Εφτασαν τις 5,5 χιλιάδες χθες

Η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Σερβία όπου καθημερινά καταγράφεται μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων ενώ αυξάνονται και οι ασθενείς που παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα.

Η επιδημιολογική κατάσταση παραμένει δύσκολη στη Σερβία όπου καθημερινά καταγράφεται μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων ενώ αυξάνονται και οι ασθενείς που παρουσιάζουν βαριά κλινική εικόνα. Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 5.471 νέα κρούσματα και απεβίωσαν 39 άνθρωποι από επιπλοκές της νόσου Sars Cov-2.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 7.205 ασθενείς εκ των οποίων οι 275 είναι διασωληνωμένοι. Το σύστημα υγείας δοκιμάζεται και όπως αναφέρθηκε από τη Επιτροπή Αντιμετώπισης της Υγειονομικής Κρίσης εάν δεν μειωθεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων τις επόμενες εικοσιτέσσερις ώρες θα χρειαστεί να ενταχθούν στο σύστημα των covid νοσοκομείων και κλινικές ιαματικών λουτρών.

Κυριαρχεί η βρετανική μετάλλαξη

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στη Σερβία κυριαρχεί το βρετανικό στέλεχος του ιού, μία επιθετική μετάλλαξη που – όπως αναφέρθηκε – πλήττει κυρίως βαριά τις ηλικίες από 30 έως 50 ετών. Τα ιατρικά μέλη της Επιτροπής εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση να μην χαλαρώσουν τα μέτρα περιορισμού ενώ εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να δημιουργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο ώστε να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων.

Περίπου 2,4 εκατ. εμβολιασμοί

Εν τω μεταξύ το πρόγραμμα εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό εξελίσσεται κανονικά. Συνολικά  πραγματοποιήθηκαν περίπου 2.400.000 εμβολιασμοί ενώ οι πολίτες που έλαβαν και την δεύτερη δόση σήμερα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Από την επόμενη εβδομάδα θα δημιουργηθούν στο Βελιγράδι και άλλες πόλεις της Σερβίας κέντρα εμβολιασμού όπου θα μπορούν να προσέρχονται όσοι επιθυμούν να εμβολιαστούν χωρίς προηγουμένως να έχουν καταθέσει την σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Στην Σερβία, όπως ανακοινώθηκε, το περασμένο Σαββατοκύριακο εμβολιάστηκαν και 22.000 ξένοι κυρίως υπήκοοι γειτονικών χωρών.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024