Πως ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να συνδέσει τις κρατικές υποτροφίες που δίνονται κάθε χρόνο από το ΙΚΥ με την επίκληση της έκθεσης του Ινστιτούτου Φλωρεντίας με τον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών

Σε μια λαθροχειρία προέβη ο Νίκος Παππάς σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Φλωρεντίας. Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ για να υπερασπιστεί την τότε επιλογή του να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο επικαλούνταν έκθεση του Ινστιτούτου για να περιορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών σε 4.

7 υποτροφίες

Μιλώντας πριν από λίγο στη Βουλή ο Νίκος Παππάς προσπάθησε να δικαιώσει την τότε επιλογή του και για να αποδομήσει την κριτική που δεχόταν, αναφέρθηκε στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως «διότι πριν από λίγες μέρες έδωσε και 7 υποτροφίες για παιδιά να πάνε να σπουδάσουν στο Ινστιτούτο Φλωρεντίας. Είστε υποκριτές κύριοι».

Η λαθροχειρία του Νίκου Παππά -ο οποίος ειρωνικά συνεχάρη τη Νίκη Κεραμέως- έγκειται στο γεγονός ότι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών στην Ελλάδα τώρα όπως και πέρσι όπως και κάθε χρόνο εδώ και πολλά χρόνια, με διαφορετικές κυβερνήσεις προκηρύσσει τις θέσεις υποψηφίων διδακτόρων για το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα που είναι ένας θεσμός που ιδρύθηκε το 1972 με πρωτοβουλία των μελών της τότε ΕΟΚ, σήμερα ΕΕ.

Έκθεση μιας ερευνητικής υποενότητας του Ινστιτούτου

Ωστόσο αυτό ουδεμία σχέση έχει με το ζήτημα της έκθεσης για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών καθώς την έκθεση για τις τηλεοπτικές άδειες έκανε μια ερευνητική υποενότητα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου, η Florence School of Regulation Communications & Media.

Άρα οι κρατικές υποτροφίες δεν είναι κάτι καινούργιο για να συνιστά αλλαγή στάσης της κυβέρνησης έναντι του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας και ως εκ τούτου να δικαιώνει δήθεν τον Νίκο Παππά και την «εγκυρότητα» του αριθμού των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών που ήθελε να προωθήσει για να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr