«Πιστεύω ότι σε 2-3 μέρες θα περάσουμε και εμείς. Περνούν γύρω στα 70-80 πλοία την ημέρα», αναφέρει ο έλληνας πλοίαρχος

Ξεκίνησε η διέλευση των πλοίων από τη διώρυγα του Σουέζ, όπως ανέφερε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο κ. Αλέξανδρος Βάγιας, πλοίαρχος στο υγραεριοφόρο «Astipalea», που βρίσκεται καθηλωμένο στο σημείο.

«Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η διέλευση των πλοίων. Ξεκίνησαν να μπαίνουν τα πρώτα πλοία στη διώρυγα, και ελπίζουμε η κίνηση να προχωρήσει. Εμείς δεν έχουμε κάποιο νούμερο, δεν υπάρχει σειρά. Πιστεύω ότι σε 2-3 μέρες θα περάσουμε και εμείς. Περνούν γύρω στα 70-80 πλοία την ημέρα. Εμείς ξεκινήσαμε από την Ερυθρά Θάλασσα, από τη Σαουδική Αραβία, και πηγαίνουμε για Αμβέρσα και αναμένεται να φτάσουμε στα μέσα Απριλίου», ανέφερε ο κ. Βάγιας.

«Κάποια πλοία μεταφέρουν φρούτα, ζώα κλπ. Τα εμπορευματοφόρα που θα περάσουν τώρα όλα μαζί, θα φτάσουν και στον προορισμό τους όλα μαζί και θα υπάρξει κίνηση στα λιμάνια που θα φτάσουν, οπότε θα έχουν και εκεί καθυστερήσεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν είχα ακούσει να κλείσει λόγω ατυχήματος η διώρυγα. Μόνο από πολεμικές διαταραχές. Από ναυτικό ατύχημα δεν έχω ακούσει να έχει κλείσει», είπε ο κ. Βάγιας.

Απαντώντας στο πώς «κόλλησε» το πλοίο στη διώρυγα, δημιουργώντας όλο αυτό το πρόβλημα, ο ίδιος είπε ότι «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι από καιρικές συνθήκες είναι δύσκολο ένα πλοίο να παρεκτραπεί της πορείας του. Είναι δύσκολο από ριπές ανέμων να συμβεί κάτι τέτοιο».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr