Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διώρυγα του Σουέζ : Ξεκίνησε η διέλευση πλοίων - Τι λέει έλληνας πλοίαρχος στο MEGA

Διώρυγα του Σουέζ : Ξεκίνησε η διέλευση πλοίων – Τι λέει έλληνας πλοίαρχος στο MEGA

«Πιστεύω ότι σε 2-3 μέρες θα περάσουμε και εμείς. Περνούν γύρω στα 70-80 πλοία την ημέρα», αναφέρει ο έλληνας πλοίαρχος

Ξεκίνησε η διέλευση των πλοίων από τη διώρυγα του Σουέζ, όπως ανέφερε μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA ο κ. Αλέξανδρος Βάγιας, πλοίαρχος στο υγραεριοφόρο «Astipalea», που βρίσκεται καθηλωμένο στο σημείο.

«Σήμερα το πρωί ξεκίνησε η διέλευση των πλοίων. Ξεκίνησαν να μπαίνουν τα πρώτα πλοία στη διώρυγα, και ελπίζουμε η κίνηση να προχωρήσει. Εμείς δεν έχουμε κάποιο νούμερο, δεν υπάρχει σειρά. Πιστεύω ότι σε 2-3 μέρες θα περάσουμε και εμείς. Περνούν γύρω στα 70-80 πλοία την ημέρα. Εμείς ξεκινήσαμε από την Ερυθρά Θάλασσα, από τη Σαουδική Αραβία, και πηγαίνουμε για Αμβέρσα και αναμένεται να φτάσουμε στα μέσα Απριλίου», ανέφερε ο κ. Βάγιας.

«Κάποια πλοία μεταφέρουν φρούτα, ζώα κλπ. Τα εμπορευματοφόρα που θα περάσουν τώρα όλα μαζί, θα φτάσουν και στον προορισμό τους όλα μαζί και θα υπάρξει κίνηση στα λιμάνια που θα φτάσουν, οπότε θα έχουν και εκεί καθυστερήσεις», συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν είχα ακούσει να κλείσει λόγω ατυχήματος η διώρυγα. Μόνο από πολεμικές διαταραχές. Από ναυτικό ατύχημα δεν έχω ακούσει να έχει κλείσει», είπε ο κ. Βάγιας.

Απαντώντας στο πώς «κόλλησε» το πλοίο στη διώρυγα, δημιουργώντας όλο αυτό το πρόβλημα, ο ίδιος είπε ότι «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι από καιρικές συνθήκες είναι δύσκολο ένα πλοίο να παρεκτραπεί της πορείας του. Είναι δύσκολο από ριπές ανέμων να συμβεί κάτι τέτοιο».

Sports in

Χωρίς Παπανικολάου στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός – Διαθέσιμος ο Γουόκαπ

Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Βαρκελώνη για τα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με την Μπαρτσελόνα, χωρίς τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου – Κανονικά στην αποστολή ο Τόμας Γουόκαπ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024