Παράταση παραχώρησης Ιατρικού Περιστερίου στο υπουργείο Υγείας και για τον Απρίλιο για νοσηλεία ασθενών Covid-19. Στις 200 κλίνες η συνολική βοήθεια του Ομίλου στην Αττική

Με δεδομένη τη συνεχιζόμενη πίεση του συστήματος υγείας στην Αττική, εξαιτίας της πανδημίας, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, αποφάσισε την παράταση της διάθεσης του Ιατρικού Περιστερίου μέχρι την 30/4/2021 για τη νοσηλεία ασθενών Covid-19.

«Το Ιατρικό Περιστερίου αποτελεί σήμερα την πιο άρτια και σύγχρονη ιδιωτική υποδομή που έχει παραχωρηθεί από τον ιδιωτικό τομέα στο Υπουργείο Υγείας στη μάχη κατά της πανδημίας, αφού παραχωρείται με το σύνολο των υποδομών της, τον εξοπλισμό της (μονάδα εντατικής θεραπείας, αξονικό τομογράφο κ.λπ.) και το σύνολο του προσωπικού της, διοικητικού, ιατρικού και νοσηλευτικού», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου.

Προστίθεται ότι κατά την περίοδο των τριών εβδομάδων του Μαρτίου, που παραχωρήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, νοσήλευσε 126 ασθενείς Covid-19 (Κλίνες Νοσηλείας και Κλίνες ΜΕΘ) και αποτέλεσε έναν ισχυρό σύμμαχο του συστήματος υγείας στη μάχη κατά του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των κλινών που έχει διαθέσει ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στην Αττική, στο Υπουργείο Υγείας, ανέρχεται στις 200 και κατανέμεται ως εξής: Κλίνες Covid 60 Κλίνες Non-Covid 115, Κλίνες ΜΕΘ 25 (20 Non-Covid + 5 Covid), ΣΥΝΟΛΟ 200

«Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών παραμένει πάντα πρωτοπόρος και δίπλα στα καλέσματα της κοινωνίας, της πολιτείας και των συνανθρώπων που έχουν την ανάγκη του», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr