Προχωρά ο διαγωνισμός μετά την απόρριψη του αιτήματος

Απέρριψε σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΑΙΠΕΔ το αίτημα της διοίκησης της Άκτωρ Παραχωρήσεις για παράταση του διαγωνισμού της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.
Πηγές θέλουν το Δ.Σ. του Ταμείου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του να εξέτασε το σχετικό αίτημα και να αποφάσισε τη μη ικανοποίηση του. Άρα η φάση των δεσμευτικών προσφορών θα πραγματοποιηθεί κανονικά την 1η Απριλίου εκτός κι αν υπάρχουν νομικές κινήσεις από την Άκτωρ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατασκευαστική εταιρία ζήτησε την παράταση του διαγωνισμού επικαλούμενη το όφελος του δημοσίου συμφέροντος με τη διεύρυνση του ανταγωνισμού στην τελική φάση των δεσμευτικών προσφορών.
Υπενθυμίζεται ότι η Άκτωρ Παραχωρήσεις αν και είχε προκριθεί στον τελευταίο γύρο του διαγωνισμού της Εγνατίας Οδού, εντούτοις ο εταίρος της, η ισπανική Roadis γνωστοποίησε την απόφαση της να μη συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ.
Έτσι, η Άκτωρ Παραχωρήσεις έμεινε εκτός συμμετοχής. Κι αυτό καθώς, σύμφωνα με τη διοίκηση της, η Roadis ενημέρωσε την ελληνική εταιρία αφού είχε παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία της 1ης Μαρτίου που είχε ορίσει το ΤΑΙΠΕΔ για ενδεχόμενες αλλαγές στη σύνθεση των φιναλιστ υποψήφιων επενδυτών της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με πηγές της διοίκησης της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η εταιρεία προτίθεται να καταθέσει αύριο ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της απόφασης του ΤΑΙΠΕΔ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr