Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυτοκινητοβιομηχανία δίνει πληρωμένη άδεια 24 εβδομάδων και στους δύο γονείς

Αυτοκινητοβιομηχανία δίνει πληρωμένη άδεια 24 εβδομάδων και στους δύο γονείς

Η Volvo θεσπίζει γονική άδεια 24 εβδομάδων με αποδοχές για όλους τους εργαζομένους

Γονική άδεια 24 εβδομάδων με αποδοχές, την οποία δικαιούνται όλοι οι γονείς, ανεξάρτητα από το φύλο τους, αποφάσισε να δώσει στους υπαλλήλους της  η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία  Volvo. Συγκεκριμένα η εταιρεία αποφάσισε να αυξήσει τις ημέρες της γονικής άδειας με αποδοχές στις 24 εβδομάδες χωρίς να θέτει κριτήρια φύλου.

Η απόφαση αφορά όλους τους υπαλλήλους -και τους ωρομίσθιους- οι οποίοι εργάζονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις ΗΠΑ για τουλάχιστον ένα χρόνο. Όλοι είναι επιλέξιμοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα «Family Bond» που θα εφαρμόσει η αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να ενισχύσει του οικογενειακούς δεσμούς των υπαλλήλων της.

Το πρόγραμμα καλύπτει φυσικούς, ανάδοχους γονείς και γονείς του ίδιου φύλου.

Όπως αναφέρει το newmoney, το πρόγραμμα πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Οι εργαζόμενοι που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα λάβουν το 80% των βασικών αποδοχών τους. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο απουσίας από τη δουλειά μέχρι το παιδί να συμπληρώσει την ηλικία των 3 ετών.
Οι υπάλληλοι στις ΗΠΑ έχουν επίσης τη δυνατότητα να πάρουν γονική άδεια με πλήρεις αποδοχές διάρκειας 19 εβδομάδων μέσα σε 36 μήνες από τη στιγμή που θα γίνουν γονείς.

Το νέο μέτρο έχει στόχο να βοηθήσει την εταιρεία στην απόκτηση και διατήρηση ταλέντων καθώς επικεντρώνεται στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων έως το 2030, σύμφωνα με τον CEO της Volvo, Hakan Samuelsson.

Σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς της εταιρείας οι υπάλληλοι δικαιούνται 6 εβδομάδες αμειβόμενη γονική άδεια. Η Volvo αποφάσισε να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα γονικής άδειας έπειτα από θετικά αποτελέσματα ενός παρόμοιου πιλοτικού προγράμματος στην Ευρώπη.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024