Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λονδίνο: Κανένας θάνατος από κοροναϊό για δεύτερη φορά φέτος

Λονδίνο: Κανένας θάνατος από κοροναϊό για δεύτερη φορά φέτος

Μηδενικός ήταν ο αριθμός θανάτων από την Covid-19 που αναφέρθηκαν στο Λονδίνο την Κυριακή, κάτι που συνέβη για δεύτερη φορά φέτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία επικαλείται το BBC

Μηδενικός ήταν ο αριθμός θανάτων από την Covid-19 που αναφέρθηκαν στο Λονδίνο την Κυριακή, κάτι που συνέβη για δεύτερη φορά φέτος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία επικαλείται το BBC.

Κατά το βρετανικό δίκτυο, τα στοιχεία της Public Health England (PHE) για τις 28 Μαρτίου έδειξαν ότι δεν καταγράφηκαν στο Λονδίνο θάνατοι ασθενών, οι οποίοι να είχαν διαγνωστεί πρόσφατα θετικοί στον κοροναϊό.

Στο αποκορύφωμα της υγειονομικής κρίσης τον περασμένο Απρίλιο, καταγράφονταν στο Λονδίνο περισσότεροι από 200 θάνατοι ημερησίως από επιπλοκές του ιού. «Είναι ένα φανταστικό ορόσημο, αλλά απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην κανονικότητα» σχολίασε ένας γιατρός στο βρετανικό μέσο.

Το 12% των θανάτων στο Λονδίνο

Στο Λονδίνο έχει καταγραφεί το 12% των θανάτων από κοροναϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από την έναρξη της πανδημίας, 708.000 άνθρωποι έχουν διαγνωστεί θετικοί στην Covid-19 στο Λονδίνο, 15.000 από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους εντός 28 ημερών από τη διάγνωση.

Την Κυριακή, καταγράφηκαν 19 θάνατοι και 3.862 νέα κρούσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Προχωρούν οι εμβολιασμοί

Στο μεταξύ, περιθώριο αισιοδοξίας για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα δίνουν τα στοιχεία των εμβολιασμών.

Πάνω από τριάντα 30 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, αριθμός που αντιστοιχεί στο 57% των ενηλίκων.

Ο εμβολιασμός ευπαθών ομάδων έχει επεκταθεί και ξεκινά από τις ηλικίες άνω των 50. Στην Αγγλία άνθρωποι ηλικίας 60 ετών άνω έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση σε ποσοστό 95%.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι οι προμήθειες των εμβολίων προχωρούν και πως όλες οι προγραμματισμένες δεύτερες δόσεις θα γίνουν κανονικά.

«Έχουμε σαφέστατα να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση των διεθνών μεταφορών. Ας δούμε μόνο τα αυξανόμενα κρούσματα σε πολλές από τις κοντινότερες γειτονικές μας χώρες. Και το προηγούμενο διάστημα είχαμε αύξηση κρουσμάτων και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι δεν θα συμβεί και αυτή τη φορά καθώς η πρόοδός μας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα συνεχίζεται. Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, ΜΜΕ και Αθλητιμού, Όλιβερ Ντάουντεν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024