Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Έχουμε μερική αποδυνάμωση μέσω του εμβολιασμού, αλλά επιδείνωση λόγω των μεταλλάξεων, υποστηρίζει Γερμανός ειδικός

Κοροναϊός : Έχουμε μερική αποδυνάμωση μέσω του εμβολιασμού, αλλά επιδείνωση λόγω των μεταλλάξεων, υποστηρίζει Γερμανός ειδικός

Γερμανός ειδικός συγκρίνει την κατάσταση του κοροναϊού με «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί»

Σε αντίθεση με τα Χριστούγεννα, η κατάσταση με τον κοροναϊό στη Γερμανία, λίγες μέρες πριν από το καθολικό Πάσχα (4 Απριλίου), είναι πιο εκρηκτική, κατά την άποψη ενός διακεκριμένου επιστήμονα, ο οποίος την παρομοιάζει με «ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί»

«Ιδίως η παραλλαγή του ιού B.1.1.7 (σ.σ. βρετανική μετάλλαξη), που είναι η επικρατούσα εν τω μεταξύ στη Γερμανία, εξαπλώνεται πιο γρήγορα εντός των οικογενειών. Επιπλέον, ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται αυτή την στιγμή. Πρόκειται για ένα ηφαίστειο πάνω στο οποίο καθόμαστε, που είναι έτοιμο να εκραγεί», είπε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου του Ζααρμπρίκεν, Τόρστεν Λερ, στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Σε αντίθεση με το τέλος του 2020, πολλά άτομα από την ιδιαίτερα απειλούμενη ηλικιακή ομάδα εμβολιάζονται τώρα, ωστόσο, το ποσοστό των ατόμων άνω των 70 ετών που έχει εμβολιαστεί είναι μόνο το ένα τέταρτο. Μέχρι να υπάρξει πραγματικά θετική επίδραση στον αριθμό των κρουσμάτων, απαιτούνται μερικές εβδομάδες. Επομένως, δεν μπορεί να δοθεί λήξη συναγερμού. Έχουμε λοιπόν μερική αποδυνάμωση μέσω του εμβολιασμού, αλλά επιδείνωση λόγω των μεταλλάξεων», προσέθεσε ο καθηγητής Λερ.

Να σημειωθεί ότι ο Γερμανός καθηγητής είναι αρμόδιος και για έναν προσομοιωτή Covid-19, που έχει ως στόχο να καταστήσει δυνατή την πρόβλεψη λοιμώξεων από τον κοροναϊό, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων για τη διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών, των δυνατοτήτων των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, των διαθέσιμων αναπνευστήρων και των ποσοστών θανάτου στα επιμέρους ομοσπονδιακά κρατίδια.

Για τέταρτο κύμα προειδοποιεί ο Φάουτσι

«Όταν κατεβαίνεις από μια κορύφωση κι αρχίζεις να βλέπεις ένα πλατό, αν παραμείνεις σε αυτό το πλατό, υπάρχει στ’ αλήθεια κίνδυνος νέου κύματος», επεσήμανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Δρ Αντονι Φάουτσι.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού, Δρ Αντονι Φάουτσι, δήλωσε την Κυριακή ανήσυχος για τη σταθεροποίηση σε υψηλά επίπεδα του αριθμού των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ, που έκρινε πως οφείλεται στην «πρόωρη» άρση των περιορισμών σε ορισμένες Πολιτείες.

«Είμαστε κολλημένοι στα περίπου 50.000 κρούσματα την ημέρα, τις προάλλες έφθασαν ακόμη και τα 60.000, υπάρχει στ’ αλήθεια κίνδυνος» να εκδηλωθεί νέο κύμα της πανδημίας, εξήγησε ο ανοσολόγος στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, τονίζοντας πως τα παραλλαγμένα στελέχη του νέου κοροναϊού, παρότι πιο μεταδοτικά, δεν αποτελούν τη μοναδική εξήγηση για την κατάσταση αυτή.

Το πλατό αυτό οφείλεται «σε πράγματα όπως οι ανοιξιάτικες διακοπές και η άρση των περιοριστικών μέτρων (…) σε ορισμένες Πολιτείες, που φρονώ ότι ήταν πρόωρη», σημείωσε ο Δρ Φάουτσι.

«Όταν κατεβαίνεις από μια κορύφωση κι αρχίζεις να βλέπεις ένα πλατό, αν παραμείνεις σε αυτό το πλατό, υπάρχει στ’ αλήθεια κίνδυνος νέου κύματος», επέμεινε και «δυστυχώς, αυτό αρχίζουμε να βλέπουμε», συμπλήρωσε, παραπέμποντας στην εξέλιξη σε ευρωπαϊκές χώρες, όπου η πανδημία αναζωπυρώνεται.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024