Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διώρυγα Σουέζ : Ικανοποίηση αλ Σίσι για την επιχείρηση αποκόλλησης του Ever Given

Διώρυγα Σουέζ : Ικανοποίηση αλ Σίσι για την επιχείρηση αποκόλλησης του Ever Given

Τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας, προειδοποιεί η ολλανδική εταιρεία που βοηθά στην αποκόλληση του γιγανιαίου φορτηγού πλοίου στη Διώρυγα του Σουέζ

Tην ικανοποίησή του για την «επιτυχημένη» επιχείρηση αποκόλλησης του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Ever Given εξέφρασε ο πρόεδρος της Αιγύπτου αλ-Σίσι.

«Σήμερα οι Αιγύπτιοι κατάφεραν να βάλουν τέλος στην κρίση του πλοίου που προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ, παρά την τεράστια τεχνική πολυπλοκότητα αυτής της διαδικασίας», έγραψε σήμερα στο Twitter, μία εβδομάδα μετά το ατύχημα με το γιγαντιαίο φορτηγό πλοίο, που προκάλεσε «έμφραγμα» σε μία από τις βασικές «αρτηρίες» του διεθνούς εμπορίου.

Σύμφωνα με την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, το Ever Given «έχει επανέλθει κατά 80% στη σωστή κατεύθυνση», παράλληλα με την ανατολική όχθη.

Ωστόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Boskalis, μητρικού ομίλου της ολλανδικής εταιρείας, που έχει αναλάβει να βοηθήσει στην αποκόλληση του πλοίου, προειδοποιεί ότι τα δύσκολα βρίσκονται μπροστά μας.

«Το καλό νέο είναι ότι η πρύμνη έχει αποκολληθεί, όμως αυτό ήταν κατά την άποψή μας το πιο απλό τμήμα της επιχείρησης. Η πρόκληση παραμένει το εμπρός τμήμα», δήλωσε ο Πέτερ Μπερντόφσκι.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Σύμφωνα με την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA), η επιχείρηση ρυμούλκησης θα επαναληφθεί αργότερα σήμερα, μόλις ανέβει η στάθμη των υδάτων, με την πλημμυρίδα.

Η διέλευση των εκατοντάδων πλοίων που έχουν ακινητοποιηθεί στα δύο άκρα της Διώρυγας, ανέφερε, θα αρχίσει μόλις το Ever Given οδηγηθεί στην περιοχή των λιμνών: ένα πιο πλατύ τμήμα της διώρυγας.

Τουλάχιστον 369 σκάφη περιμένουν για να διασχίσουν τη διώρυγα, ανάμεσά τους δεκάδες πλοία εμπορευματοκιβωτίων, χύδην φορτίου, πετρελαιοφόρα και σκάφη που μεταφέρουν υγροποιημένο φυσικό αέριο ή υγροποιημένο αέριο πετρελαίου.

«Είναι πολύ πιθανό να επαναληφθεί η δραστηριότητα της ναυσιπλοΐας από σήμερα το μεσημέρι, Θεού θέλοντος», δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της SCA, μιλώντας στην αιγυπτιακή τηλεόραση. «Δεν θα χάσουμε ούτε δευτερόλεπτο»…

Ο Οσάμα Ραμπίε τόνισε ότι μπορεί να χρειαστούν από δυόμιση έως τρεις ημέρες για να περάσουν όλα τα πλοία που έχουν συγκεντρωθεί στις δύο πλευρές της διώρυγας.

Πάντως, ο ναυτιλιακός όμιλος Maersk εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια ναυσιπλοΐα, λόγω του πολυήμερου αποκλεισμού της Διώρυγας του Σουέζ, μπορεί να διαρκέσουν εβδομάδες ή και μήνες.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024