Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία εξετάζει η κυβέρνηση

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία εξετάζει η κυβέρνηση

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται έκτακτο σχέδιο το οποίο αφορά σε μια νέα κλινική covid 30 κλινών σε κάθε νοσοκομείο

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται έκτακτο σχέδιο το οποίο αφορά σε μια νέα κλινική covid 30 κλινών σε κάθε νοσοκομείο, δύο νοσοκομείο να γίνουν αποκλειστικά covid, ενώ στην πιο ακραία περίπτωση θα δημιουργηθούν ακόμα και νοσοκομεία εκστρατείας.

Δώδεκα ασθενείς με φορητούς αναπνευστήρες νοσηλεύονται σε απλές κλίνες στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Περιμένουν και πασχίζουν ν’ αντέξουν μέχρι να βρεθεί κρεβάτι στην εντατική.
Ίδια εφιαλτική εικόνα και στο Γεννηματάς. Στη χθεσινή εφημερία, οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ άγγιξαν τους 15.

«Είχαμε 15 διασωληνωμένους. Καταφέραμε και βρήκαμε σε 5 κρεβάτια και έχουν μείνει 10 διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες» ανέφερε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Ακόμα και στο Σωτηρία των 84 κλινών ΜΕΘ, οι γιατροί αναγκάζονται να διασωληνώσουν ασθενείς σε κοινούς θαλάμους.

«Είναι γεμάτο το νοσοκομείο. Με το που αδειάζει κρεβάτι, υπάρχουν απ’ έξω πολλοί που το περιμένουν. Πολλές φορές χρειάζεται να διασωληνώσουμε στις κλινικές και να παραμείνουν στις κλινικές»  είπε από την μεριά της η Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία.

Νέο μαύρο ρεκόρ καταγράφηκε χτες στη χώρα μας με 735 διασωληνωμένους ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο έγιναν 966 εισαγωγές.

Σε αρκετά νοσοκομεία της Αττικής η πληρότητα των ΜΕΘ αγγίζει το 100% μεταξύ αυτών: Σωτηρία, Ιπποκράτειο, Θριάσιο, Ευαγγελισμός και Γεννηματάς.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας το πρόβλημα παραμένει και είναι πολύ μεγάλο. Γεμάτες και οι 16 κλίνες και ετοιμάζουν και 6 κρεβάτια στο ορθολογικό.

Το «Τζάνειο» επισκέφθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Μέχρι τις 8 το βράδυ που ήρθε ο υπουργός επίσκεψη είχαμε 20 εισαγωγές. Από τις 8 μέχρι τώρα έχουμε κάνει διπλάσιες εισαγωγές. Δηλαδή 47 άτομα» ανέφερε ο Δημήτρης Σιδέρης, πρόεδρος εργαζομένων του Τζάνειου Νοσοκομείου.

Αχτίδα αισιοδοξίας η επιπέδωση στις εισαγωγές που καταγράφεται στις 2 τελευταίες εφημερίες. Οι εισαγωγές, όπως λένε, πρέπει πάση θυσία να διατηρηθούν σε αυτά τα επίπεδα καθώς, όλα τα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου είναι ασφυκτικά γεμάτα.

Στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας, οι νοσηλευόμενοι έφθασαν τους 1.066, και οι ειδικοί διαπιστώνουν συνεχόμενη ήπια πίεση στο σύστημα υγείας.

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το σύστημα υγείας θα συνεχίσει να πιέζεται για τουλάχιστον τέσσερις ακόμη εβδομάδες.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Αυτή τη στιγμή οι νοσηλευόμενοι σε όλη τη χώρα ξεπερνούν τους 5.000

735 από αυτούς είναι διασωληνωμένοι και περιμένουμε να δούμε και τα σημερινά στοιχεία. Τίποτα δεν προμηνύει ότι θα είναι αισιόδοξα. Υπάρχουν προβλέψεις ακόμα και για 1.000 διασωληνωμένους μέχρι το τέλος Απριλίου και ελπίζουμε να διαψευστούν.

418 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία δεν υπάρχει κενή κλίνη ΜΕΘ στην Αττική.

Η κατάσταση πιέζει πάρα πολύ με τα νοσοκομεία να μην μπορούν να αντέξουν άλλο βάρος.

Από 40 έως 64 ετών είναι οι ασθενείς που αυτή τη στιγμή έχουν χτυπηθεί από το τρίτο κύμα της πανδημίας, καθώς οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες έχουν εμβολιαστεί.

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται έκτακτο σχέδιο το οποίο αφορά σε μια νέα κλινική covid 30 κλινών σε κάθε νοσοκομείο, δύο νοσοκομείο να γίνουν αποκλειστικά covid, ενώ στην πιο ακραία περίπτωση θα δημιουργηθούν ακόμα και νοσοκομεία εκστρατείας.

Sports in

Διάλογος Αλαφούζου – Καρυπίδη: «Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει»

Έναν σύντομο διάλογο είχαν οι Γιάννης Αλαφούζος, Θεόδωρος Καρυπίδης λίγο πριν μπουν στα γραφεία της ΕΠΟ για τη σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024