Λίγο πριν την καθορισμένη ώρα της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, άσκησε δριμεία κριτική για τις δηλώσεις που έκανε η κ. Γιόχανσον προ ημερών, δείχνοντας με την στάση του πως δεν είναι εφικτή καμία συζήτηση μεταξύ των δυο πλευρών. 

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη της Ευρωπαίας αξιωματούχου κ. Γιόχανσον, η οποία επρόκειτο να συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.

Έξω από το κτίριο της Περιφέρειας όπου επρόκειτο να γίνει σύσκεψη, είχε συγκεντρωθεί από νωρίς κόσμος ο οποίος ήθελε να υποδεχτεί την κ. Γιόχανσον και να της μεταφέρει την αντίρρηση της τοπικής κοινωνίας στη δημιουργία νέων δομών.

Λίγο πριν την καθορισμένη ώρα της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, άσκησε δριμεία κριτική για τις δηλώσεις που έκανε η κ. Γιόχανσον προ ημερών, δείχνοντας με την στάση του πως δεν είναι εφικτή καμία συζήτηση μεταξύ των δυο πλευρών.

Ο Περιφερειάρχης έτυχε θερμής υποδοχής όταν βγήκε έξω από το κτίριο της Περιφέρειας και ενημέρωσε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για τις προθέσεις του να μην δεχτεί την Ευρωπαία Επίτροπο.

Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν με πορεία προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου, όπου βρίσκονταν η κ. Γιόχανσον και τις επέδωσαν ψήφισμα, στο οποίο έθεταν την αντίρρηση τους για τα σχέδια της Ε.Ε να μετατρέψει τα νησιά σε γκρίζες ζώνες και αποθήκες ψυχών.

Ακολούθησε Συνέντευξη Τύπου της κ. Γιόχανσον, η οποία τόνισε την αναγκαιότητα να γίνουν οι νέες δομές και πως υπάρχει έλλειψη ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής και κάποια ακριτικά νησιά της Ελλάδας έχουν επωμιστεί βάρος και αυτό δεν είναι ανεκτό.

«Πρέπει να κάνουμε ευρωπαϊκό το θέμα του προσφυγικού Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν όρια στην υπομονή και ότι αυτά έχουν εξαντληθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γιόχανσον».

Μάλιστα όπως σημείωσε, πέταξε με το ελικόπτερο πάνω από την θέση που έχει επιλεγεί για να γίνει η νέα δομή στην Λέσβο, την θέση Βαστριά, ενώ επισκέφτηκε και την προσωρινή δομή στο Μαυροβούνι.

Ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου σε σχετική ερώτηση για την νέα δομή στην Λέσβο απάντησε πως οι εκτάσεις έχουν νοικιαστεί, ενώ αν και απέφυγε να απαντήσει ευθέως, έδειξε ως περιοχή κατασκευής τής νέας δομής στην θέση Βαστριά του Δήμου Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την θέση του Περιφερειάρχη στήριξε και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος βρέθηκε στην Περιφέρεια ενώ έδωσε το παρών και στην Γενική Γραμματεία δίνοντας το ψήφισμα του Δήμου στην κ. Γιόχανσον. Αντίθετα δεν έδωσε το παρών ο Δήμαρχος Μυτιλήνης ο οποιίος δεν έχει κάνει μέχρι τώρα καμία επίσημη δήλωση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η γενική γραμματεία Αιγαίου ήταν ζωσμένη με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ μέχρι την άφιξη της κ. Γιόχανσον δυνάμεις των ΜΑΤ και κλούβα είχαν ανακόψει την πορεία λίγα μέτρα πριν την γενική γραμματεία. Μόλις η κα Γιόχανσον με την συνοδεία της μπήκα μέσα στην γενική γραμματεία η αστυνομία επέτρεψε στους διαδηλωτές να βρεθούν μπροστά από το κτήριο, όπου για λίγη ώρα διαδήλωσαν ειρηνικά φωνάζοντας συνθήματα κατά της νέας δομής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr