Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διώρυγα του Σουέζ : Το βίντεο που έχει γίνει viral στα social media

Διώρυγα του Σουέζ : Το βίντεο που έχει γίνει viral στα social media

Το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given» που προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ και από την Τρίτη εμποδίζει την διέλευση περισσότερων από 300 πλέον πλοίων, παραμένει στο σημείο

Το γιγαντιαίο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων «Ever Given» που προσάραξε στη Διώρυγα του Σουέζ και από την Τρίτη εμποδίζει την διέλευση περισσότερων από 300 πλέον πλοίων, παραμένει στο σημείο καθώς οι προσπάθειες αποκόλλησης δεν έχουν ακόμη αποδώσει καρπούς.

Ήδη μάλιστα, σε αιγυπτιακά ΜΜΕ υπάρχουν αναφορές πως ο πρόεδρος της χώρας, Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι έδωσε εντολή να γίνουν προετοιμασίες για την πιθανή ανάγκη αφαίρεσης  εμπορευματοκιβωτίων από το πλοίο εφόσον τελικά δεν επιτευχθεί η διαδικασία αποκόλλησής.

Η διαδικασία όμως αυτή, για ένα τέτοιου μεγέθους πλοίο, δεν είναι τόσο εύκολη αφού απαιτείται ειδικός τεχνικός εξοπλισμός και η διαδικασία δεν είναι εύκολη.

Οι αρχές είχαν βασίσει τις ελπίδες τους, σε σημαντικό βαθμό, στην παλίρροια το βράδυ του Σαββάτου αλλά τελικά η πρόοδος ήταν μικρότερη του αναμενομένου και το νέο στοίχημα είναι το πλοίο να μπορέσει να πλεύσει ξανά σήμερα, Κυριακή.

Έστω όμως και αυτή η μικρή πρόοδος μετά από πέντε ημέρες -το πλοίο μετακινήθηκε κατά 30 μοίρες- ήταν αρκετή ώστε τα πληρώματα των ρυμουλκών που βρίσκονταν στο σημείο να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να πανηγυρίσουν ηχώντας την μπουρού τους, όπως φαίνεται και στο βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες.

Δείτε το επίμαχο βίντεο

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024