Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόσκληση Μπάιντεν σε Ερντογάν, Πούτιν και Σι σε διεθνή τηλεδιάσκεψη για το Κλίμα

Πρόσκληση Μπάιντεν σε Ερντογάν, Πούτιν και Σι σε διεθνή τηλεδιάσκεψη για το Κλίμα

Η πρόσκληση γίνεται στο πλαίσιο της πρώτη διεθνούς τηλεδιάσκεψης για την κλιματική αλλαγή που οργανώνεται υπό την προεδρία Μπάϊντεν, με τη συμμετοχή 40 ξένων ηγετών , στις 22 και 23 Απριλίου

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προσκάλεσε 40 ξένους ηγέτες, μεταξύ αυτών τους προέδρους της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη διεθνή τηλεδιάσκεψη που οργανώνεται από την κυβέρνησή του, στις 22 και 23 Απριλίου.

Στη λίστα των προσκεκλημένων συμπεριλαμβάνονται επίσης η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Οι ΗΠΑ ευελπιστούν ότι οι συνομιλίες αυτές θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση και εμβάθυνση των προσπαθειών που καταβάλλονται παγκοσμίως για να περιοριστεί η ρύπανση από τα ορυκτά καύσιμα, ανέφεραν Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Ο Μπάιντεν επιδιώκει να αναβιώσει το Φόρουμ Μεγάλων Οικονομιών για την Ενέργεια και το Κλίμα, το οποίο είχαν προωθήσει τόσο ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος, όσο και ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα.

Η οργάνωση του Φόρουμ, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Μπάιντεν, θεωρείται κομβική, ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, τον Νοέμβριο, στη Γλασκόβη της Σκωτίας.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024