Πρόσκληση Μπάιντεν σε Ερντογάν, Πούτιν και Σι σε διεθνή τηλεδιάσκεψη για το Κλίμα
Η πρόσκληση γίνεται στο πλαίσιο της πρώτη διεθνούς τηλεδιάσκεψης για την κλιματική αλλαγή που οργανώνεται υπό την προεδρία Μπάϊντεν, με τη συμμετοχή 40 ξένων ηγετών , στις 22 και 23 Απριλίου
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, προσκάλεσε 40 ξένους ηγέτες, μεταξύ αυτών τους προέδρους της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ και της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη διεθνή τηλεδιάσκεψη που οργανώνεται από την κυβέρνησή του, στις 22 και 23 Απριλίου.
Στη λίστα των προσκεκλημένων συμπεριλαμβάνονται επίσης η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.
Οι ΗΠΑ ευελπιστούν ότι οι συνομιλίες αυτές θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση και εμβάθυνση των προσπαθειών που καταβάλλονται παγκοσμίως για να περιοριστεί η ρύπανση από τα ορυκτά καύσιμα, ανέφεραν Αμερικανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.
Ο Μπάιντεν επιδιώκει να αναβιώσει το Φόρουμ Μεγάλων Οικονομιών για την Ενέργεια και το Κλίμα, το οποίο είχαν προωθήσει τόσο ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Τζορτζ Μπους ο νεότερος, όσο και ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα.
Η οργάνωση του Φόρουμ, που αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Μπάιντεν, θεωρείται κομβική, ενόψει της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, τον Νοέμβριο, στη Γλασκόβη της Σκωτίας.
- 100 χρόνια Μέριλιν Μονρόε – Ακόμη και τα εσώρουχα της στο σφυρί στην πιο ιδιωτική δημοπρασία όλων
- Μην φοβάσαι το κλάμα: Μας κάνει καλό
- Από τα δισεκατομμύρια στα τρισεκατομμύρια – Τα χρυσά πρόσωπα των αγορών
- Η σκιά του πολέμου στη Ρουμανία
- Το αφεντικό της OpenAI άλλαξε γνώμη – Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μη φέρει εργασιακό Αρμαγεδδώνα τελικά
- Πριν το πρώτο αίμα: Ράμπο χωρίς Σιλβέστερ Σταλόνε γίνεται;
- Τεχνητή νοημοσύνη και διαδίκτυο – Η νέα τεχνολογία κληρονόμησε προκαταλήψεις και τα «τυφλά» σημεία του Ιστού
- Το Ιράν απειλεί τώρα και το Μουντιάλ με τρομοκρατική επίθεση; Σοβαρές εκτιμήσεις ή δυτική παράνοια;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442