Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί : Η Google θα δώσει απαντήσεις

Εξαφάνιση 19χρονης στο Κορωπί : Η Google θα δώσει απαντήσεις

Οι πρώτες απαντήσεις από το Instagram της 19χρονης Άρτεμης δε βοήθησαν τις έρευνες των Αρχών

«Φως» στο μυστήριο σχετικά με την διαγραφή του στίγματος του κινητού τηλεφώνου της 19χρονης αναμένεται να δώσουν οι υπηρεσίες της Google στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που κινήθηκε άμεσα, πριν παρέλθει το εξάμηνο από την εξαφάνιση και χαθούν τα πειστήρια.

Σημαντική ήταν η βοήθεια του Εγκληματολόγου Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εξεταστή Ψηφιακών Πειστηρίων, Βασίλη Γεωργόπουλου, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για να φωτιστούν τα σκοτεινά αυτά σημεία της περίεργης εξαφάνισης.

Οι πρώτες απαντήσεις από το Instagram της 19χρονης Άρτεμης δε βοήθησαν τις έρευνες των Αρχών.

Η κοπέλα δε φάνηκε να έχει ιδιαίτερες επαφές πριν ή μετά την εξαφάνιση, σύμφωνα με την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη «Φως στο τούνελ».

Ωστόσο, ανησυχητικό είναι το ότι έχουν συμπληρωθεί 5,5 μήνες από την ημέρα που η Άρτεμη εξαφανίστηκε από το Κορωπί, χωρίς κανείς να μπορεί να βρει το παραμικρό στοιχείο για την 19χρονη κοπέλα αλλά και την τύχη της.

Τις προηγούμενες ημέρες, η εκπομπή απευθύνθηκε σε Εγκληματολόγο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Εξεταστή ψηφιακών πειστηρίων, προκειμένου να εντοπίσει το ακριβές στίγμα του κινητού τηλεφώνου της Άρτεμης.

Σε ζωντανή σύνδεση μέσω Skype, ο Βασίλης Γεωργόπουλος, είπε:

«Η οικογένεια μετά από δική σας πρωτοβουλία με εξουσιοδότησε να ερευνήσω τις δυο διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ένα τάμπλετ που χρησιμοποιούσε η Άρτεμη, με σκοπό να εντοπιστούν τα τελευταία ηλεκτρονικά της ίχνη. Η κοπέλα είχε συνδέσει το κινητό με το gmail της. Στην έρευνά μου διαπίστωσα ότι κάποιος έσβησε όλα τα ηλεκτρονικά ίχνη από το λογαριασμό της, εξαφανίζοντας και χρήσιμα για την έρευνα, στοιχεία του κινητού της».

Σε ερώτηση της Αγγελικής Νικολούλη για το αν μπορούν αυτά να ανακτηθούν, ο Βασίλης Γεωργόπουλος απάντησε:

«Θα πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες από την αρμόδια αστυνομική Αρχή, γιατί έχουν ήδη περάσει πέντε μήνες από την εξαφάνιση και στους έξι τα αρχεία αυτά σβήνονται».

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024