Ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος συνεχίζει την παράδοση που έχει δημιουργήσει, επιμελούμενος την ηλεκτρική ανοιχτή έκδοση του αστικού θρύλου.

Η Brabus καθιερώθηκε ως μια εξαιρετικά παραγωγική φίρμα στη βελτίωση προϊόντων του ομίλου Daimler και όπως όλα δείχνουν σκοπεύει να συνεχίσει την ίδια παράδοση και στη νέα ηλεκτρική εποχή.

Το νέο της δημιούργημα βασίζεται στο αμιγώς ηλεκτρικό smart ΕQ fortwo cabrio το οποίο ο γερμανικός οίκος επιμελήθηκε εξασφαλίζοντας του, κατά τις προσφιλείς του συνήθειες, μια πιο επιθετική εμφάνιση αλλά και περισσότερη ισχύ.

Πρόκειται για μια περιορισμένη έκδοση και μάλιστα με προοπτικές «σπανιότητας» μιας και προς το παρόν τα βελτιωμένα ηλεκτροκίνητα δεν αποτελούν ιδιαιτέρως συχνό είδος.

Ξεκινώντας εκ των έσω, η Brabus έχει αυξήσει την ισχύ του κινητήρα κατά 10 ίππους, αυξάνοντας την απόδοση στους 91 ίππους ενώ αυξημένη κατά 20 Nm είναι και η ροπή η οποία διαμορφώνεται σε 180 Nm.

Ως αποτέλεσμα η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί πλέον 10,9 δευτερόλεπτα αντί των 11,9 δευτερολέπτων της εργοστασιακής έκδοσης. Επιπλέον το EQ fortwo cabrio της Brabus προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ τεσσάρων προγραμμάτων οδήγησης (Basic, Eco, Sport και Sport+) με το τελευταίο να εγγυάται υψηλότερη απόκριση μειώνοντας την παρεμβατικότητα του συστήματος ανάκτησης κινητικής ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Οι παραπάνω βελτιώσεις έχουν ένα οριακό αντίκτυπο στην αυτονομία η οποία περιορίζεται από 130 σε 125 χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου WLTP.

Πλην των παραπάνω, το smart EQ fortwo cabrio της Brabus αποκτά νέες ζάντες σκουρόχρωμες γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών και μια διαφοροποιημένη ανάρτηση με στόχο μια πιο δυναμική οδική συμπεριφορά.

Την εικόνα συμπληρώνει το συνολικά αιχμηρότερο bodykit αλλά και ένα αναλόγως ανασχεδιασμένο εσωτερικό που καθιστούν την φροντίδα της Brabus αναγνωρίσιμη με την πρώτη ματιά.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, η συγκεκριμένη έκδοση θα κατασκευαστεί σε μόλις 50 αντίτυπα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr