Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Μίνι μάσκα μύτης» - Η καινοτόμος ιδέα ερευνητών που ίσως έρθει στη ζωή μας

Κοροναϊός : «Μίνι μάσκα μύτης» – Η καινοτόμος ιδέα ερευνητών που ίσως έρθει στη ζωή μας

Σύμφωνα με το Reuters, μεξικανοί ερευνητές δημιούργησαν μία ασυνήθιστη «μίνι μάσκα» που προστατεύει μόνο τη μύτη ώστε να μπορεί κάποιος να απολαμβάνει ένα γεύμα φορώντας ταυτόχρονα και προστατευτική μάσκα

Την ώρα που οι περισσότερες χώρες του κόσμου επιχειρούν να τιθασεύσουν την πανδημία του κοροναϊού, ειδικοί αναζητούν νέους τρόπους προστασίας. Μια εξ’ αυτών είναι η μάσκα για τη μύτη.

Σύμφωνα με το Reuters, μεξικανοί ερευνητές δημιούργησαν μία ασυνήθιστη «μίνι μάσκα» που προστατεύει μόνο τη μύτη ώστε να μπορεί κάποιος να απολαμβάνει ένα γεύμα φορώντας ταυτόχρονα και προστατευτική μάσκα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει να φοριέται κάτω από μία κανονική μάσκα προσώπου, έτσι ώστε να πετυχαίνει μεγαλύτερη προστασία από τον κοροναϊό. Μάλιστα, σε σχετικό βίντεο στο Twitter βλέπουμε πώς ένα ζευγάρι γευματίζει φορώντας τις «μίνι μάσκες μύτης».

Κάποιοι χρήστες του Twitter χαιρέτισαν την ιδέα αυτή, λέγοντας ότι «θα μειώσει τη μετάδοση», ενώ άλλοι αστειεύτηκαν με την ιδιαίτερη εμφάνιση της μάσκας. «Σχεδόν μια νέα εφεύρεση, οι κλόουν τη φορούν εδώ και χρόνια» σχολίασε άλλος χρήστης.

Πάντως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά στους ανθρώπους να φορούν μάσκες που καλύπτουν τη μύτη, το στόμα και το πηγούνι τους για την καλύτερη προστασία από τον ιό.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024