Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι» - σκάνδαλο της ΕΟΠΕ στον Ολυμπιακό

«Όχι» – σκάνδαλο της ΕΟΠΕ στον Ολυμπιακό

Η Ομοσπονδία του συνομιλητή του κινήματος της... παύλας, Καραμπέτσου, απέρριψε το αίτημα του πρωταθλητή Ελλάδας για να αναπληρώσει τις ξένες του εν όψει του... Κυπέλλου-εφεύρεση

Όχι ότι υπήρχε αμφιβολία, αλλά σήμερα έπεσαν οι μάσκες και επιβεβαιώθηκαν οι υποψίες… Ότι η ΕΟΠΕ δεν είχε σκοπό να τηρήσει την ισονομία και να προασπίσει τα συμφέροντα όλων των ομάδων στο γυναικείο βόλεϊ.

Αλλιώς δεν θα απέρριπτε το αίτημα του Ολυμπιακού για να επιτρέψει τις μεταγραφές ξένων παικτριών, εν όψει της διεξαγωγής ενός Κυπέλλου, το οποίο σχεδιάζει να διοργανώσει η Ομοσπονδία. Ένα τουρνουά που υποτίθεται ότι θα καλύψει κατά μέρος τη ματαίωση του πρωταθλήματος, που η ΕΟΠΕ του κυρίου Καραμπέτσου δεν κατάφερε να ολοκληρώσει.

Ο Ολυμπιακός δεν ζήτησε κάτι παράλογο. Επί της ουσίας, ζήτησε το δικαίωμα να αντικαταστήσει τις ξένες του, τις οποίες είχε αφήσει ελεύθερες λόγω της αβεβαιότητας που επικρατούσε με τη συνέχιση της Volleyleague. Και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος, αφού η διοργάνωση διακόπηκε οριστικά, λόγω και της ανικανότητας της ΕΟΠΕ να διασφαλίσει ότι θα παιχτεί.

Αφού λοιπόν το πρωτάθλημα ματαιώθηκε και η ΕΟΠΕ θέλει να το αναπληρώσει, όφειλε να δώσει το δικαίωμα στις ομάδες να το διεκδικήσουν επί ίσοις όροις. Όπως υποτίθεται ότι είχε κάνει τον Ιανουάριο, όταν η ίδια Ομοσπονδία, είχε δώσει το δικαίωμα αντικατάστασης ακόμα και σε Ελληνίδες αθλήτριες, κάτι που δεν προέβλεπε η αρχική (από το καλοκαίρι) προκήρυξη μεταγραφών. Τότε η ΕΟΠΕ έδωσε το δικαίωμα στις ομάδες να κάνουν μεταγραφές Ελληνίδων αθλητριών, παραβαίνοντας τον κανονισμό που από το καλοκαίρι επέτρεπε για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο την απόκτηση μόνο μιας Ελληνίδας και αυτή με τη μορφή δανεισμού.

Τώρα, η ΕΟΠΕ του Καραμπέτσου αποφάσισε να «κατασκευάσει» μία διοργάνωση μέσα σε 48 ώρες, να την προκηρύξει κόντρα σε κάθε λογική, αλλά να μην αφήσει τον Ολυμπιακό ή άλλη ομάδα, να ενισχυθούν και να διεκδικήσουν το τρόπαιο επί ίσοις όροις. Δεν το έπραξε όμως και ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ μένει έκθετος στα μάτια όλων…

Αποδεικνύεται περίτρανα από τους χειρισμούς του Καραμπέτσου, ότι επιχειρεί να εξυπηρετήσει μέχρι τέλους τις συμφωνίες του με το κίνημα… της παύλας. Αυτοί είναι οι προνομιακοί συνομιλητές του, αυτούς θέλει να πριμοδοτήσει, μήπως και καταφέρουν να πανηγυρίσουν έναν τίτλο στο γυναικείο βόλεϊ. Γιατί ξέρουν ότι με τον κανονικό Ολυμπιακό, το κίνημα… της παύλας δεν θα έχει καμία τύχη, όπως δεν είχε τα τελευταία χρόνια…

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024