Σε μεγάλο ασθενή του κοροναϊού εξελίσσεται η Αττική, η οποία για μια ακόμα μια μέρα συγκεντρώνει σχεδόν τα μισά κρούσματα της χώρας. Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου «ασφυκτιούν» με αποτέλεσμα όλο το σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα της χώρας να μπαίνει στο συρτάρι

Σε μεγάλο ασθενή του κοροναϊού εξελίσσεται η Αττική, η οποία για μια ακόμα μια μέρα συγκεντρώνει σχεδόν τα μισά κρούσματα της χώρας. Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου «ασφυκτιούν» με αποτέλεσμα όλο το σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα της χώρας να μπαίνει στο συρτάρι.

Έτσι, συγκεκριμένα σήμερα από τα 3.062 κρούσματα στο σύνολο της χώρας, η Αττική συγκεντρώνει τα 1.422. Μάλιστα, έντονο «πονοκέφαλο» στους ειδικούς προκαλούν Αχαΐα και Λάρισα, οι οποίες «δίνουν» τριψήφιους αριθμούς κρουσμάτων.

Όσον αφορά στην κατάσταση στην Αττική και παρά το πολύ σκληρό lockdown που έχει εφαρμοστεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, η κατάσταση όχι μόνο δεν γίνεται καλύτερη, αλλά όπως φανερώνουν οι αριθμοί του ΕΟΔΥ χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, με τους ειδικούς να μιλούν για το πικ του τρίτου κύματος και να ετοιμάζονται για… τη μητέρα των μαχών.

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα κρούσματα της Αττική καταγράφονται στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών ο οποίος «δίνει» 338 κρούσματα. Ωστόσο σήμερα ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών δεν καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα της χώρας, αφού η Θεσσαλονίκη σήμερα είχε 387 κρούσματα.

Ακολουθεί ο Πειραιάς, ο οποίος τις τελευταίες μέρες «φλέγεται» και σήμερα καταγράφει 221 κρούσματα. Στην τρίτη θέση της «μαύρης» λίστας με την κατανομή των κρουσμάτων βρίσκεται ο Δυτικός Τομέας Αθηνών με 214 κρούσματα.

Μια «ανάσα» από τα 200 κρούσματα, δηλαδή στα 192, βρίσκεται η Ανατολική Αττική.

Στη συνέχεια 173 και 168 κρούσματα καταγράφουν Νότιος Τομέας Αθηνών και Βόρειος Τομέας Αθηνών αντίστοιχα.

Τέλος, Δυτική Αττική και νησιά του Αργοσαρωνικού «δίνουν» 98 και 18 κρούσματα αντίστοιχα.

Δείτε αναλυτικά:

  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 338
  • Πειραιάς 221
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 214
  • Ανατολική Αττική 192
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 173
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 168
  • Δυτική Αττική 98
  • Νησιά του Αργοσαρωνικού 18

Δείτε αναλυτικά την κατανομή στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr