Αποκάλυψη «βόμβα» από το MEGA : Πρόταση για αυστηρό lockdown έως τις 25 Απριλίου για να… σωθεί το Πάσχα
Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, οι αριθμοί της πανδημίας στην Ελλάδα, με την δραματική αύξηση τόσο των κρουσμάτων, όσο και των διασωληνωμένων, έχουν βάλει «φρένο» στο άνοιγμα της οικονομίας
Όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, οι αριθμοί της πανδημίας στην Ελλάδα με την δραματική αύξηση τόσο των κρουσμάτων, όσο και των διασωληνωμένων, έχουν βάλει «φρένο» στο άνοιγμα της οικονομίας.
Μάλιστα, όπως όλα δείχνουν, το restart της οικονομίας, που σχεδιαζόταν να ξεκινήσει με το άνοιγμα των καταστημάτων τη Δευτέρα 29 Μαρτίου δεν πάει μόνο μια εβδομάδα πίσω, αλλά… ίσως και ένα μήνα.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα είναι πως σήμερα, μια μέρα μετά το αρνητικό ρεκόρ των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.062 κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι έφτασαν μια «ανάσα» από τους 700. Την ίδια στιγμή οι 67 θάνατοι σε μόλις μια μέρα αποτελούν το δεύτερο χειρότερο αριθμό νεκρών σε μια μέρα για το 2021.
Το πιθανό σχέδιο για το lockdown
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, μία εισήγηση η οποία βρίσκεται στο τραπέζι και μελετάται από την κυβέρνηση προβλέπει αυστηρό «λουκέτο» στη χώρα, όπως αυτό που βιώνουμε αυτές τις μέρες, μέχρι και τις 25 Απριλίου.
Η εν λόγω πρόταση βασίζεται στην πρόβλεψη πως τόσο τα κρούσματα, όσο και οι διασωληνωμένοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται για τις επόμενες εβδομάδες.
Σημειώνεται ότι στις 26 Απριλίου ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα. Ενδεικτικό του πόσο πίσω θα πάει όλος ο σχεδιασμός, εφόσον προχωρήσει το εν λόγω σχέδιο, είναι το γεγονός ότι προ λίγων εβδομάδων το σχέδιο ήταν ήταν να έχει ανοίξει το λιανεμπόριο και να ακολουθούσε η εστίαση στις 12 ή 19 Απριλίου…
Ωστόσο, πλέον στόχος είναι, η καραντίνα αυτή, να μας κρατήσει «μέσα», ώστε να μας οδηγήσει σε πλήρες άνοιγμα του λιανεμπορίου, χωρίς περιορισμούς, από τις 26 Απριλίου. Μάλιστα, οι επιστήμονες έχουν τονίσει ξανά και ξανά ότι θέλουν εφόσον ανοίξει η χώρα να μην ξανακλείσει… ποτέ λόγω κοροναϊού.
Ακόμα, σύμφωνα πάντα με το το MEGA, τα σχολεία ίσως ανοίξουν μετά το Πάσχα, δηλαδή περίπου στις 10 Μαΐου.
Εφόσον όλα πάνε καλά και το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα, είναι πιθανή ακόμα και η μετακίνηση από νομό σε νομό το Πάσχα, με την εστίαση ωστόσο να παραμένει κλειστή και το άνοιγμά της να μετατίθεται για τα μέσα Μαΐου.
Εφιαλτικές προβλέψεις
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών τώρα, δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και 3.900 κρούσματα, με τους διασωληνωμένους να σκαρφαλώνουν στους 750.
Την ίδια ώρα με τις ΜΕΘ γεμάτες. Ενδεικτικό είναι ότι σήμερα μόνο 60 ασθενείς με κοροναϊό είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στην Αττική.
Με αυτά τα δεδομένα στο τραπέζι, η κυβέρνηση ετοιμάζει άλλα δύο νοσοκομεία, το «Γεννηματάς» και το «Θριάσιο», για αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με τον φονικό ιό.
Με το τρίτο κύμα να σφυροκοπά τη χώρα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι και όλα θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες.
- Ώρα αυτοκριτικής και θεραπείας για τον Τάιγκερ Γουντς: Εγκαταλείπει το γκολ και ξεκινά αποτοξίνωση
- Ιτούδης: «Ο Σλούκας κουράστηκε, βάλαμε πίεση στον Ναν για να πασάρει περισσότερο»
- Ιράν-Ομάν συντάσσουν πρωτόκολλο ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, με στόχο την επόπτευση και σε καιρό ειρήνης
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
- Οι φάσεις από την Super League που έδειξε η ΚΕΔ στο σεμινάριο των διαιτητών και η ομιλία για τον τζόγο
- Κακοκαιρία Erminio: Στα δύο κόπηκε ο δρόμος στην Καλλιτεχνούπολη – Το ρέμα άνοιξε χαράδρα πέντε μέτρων

