Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΟΗΕ καλεί την Άγκυρα να αναιρέσει την απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Ο ΟΗΕ καλεί την Άγκυρα να αναιρέσει την απόσυρση από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε την Τουρκία να ανατρέψει την απόφαση αποχώρησης από τη διεθνή συνθήκη για την αντιμετώπιση της βία κατά των γυναικών

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ κάλεσε την Τουρκία να ανατρέψει την προ ημερών απόφασή της να αποσυρθεί από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης του 2011, με το επιχείρημα ότι αρκεί η εγχώρια νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών.

Την αποχώρηση της Άγκυρας διέταξε την περασμένη Παρασκευή ο Τούρκους πρόεδρος, με διάταγμα. Κίνηση, που πυροδότησε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλειες της Τουρκίας, καθώς και θύελλα αντιδράσεων στη Δύση.

Το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ εξέφρασε επίσης «ανησυχία» για την κράτηση πολιτικών της αντιπολίτευσης και ακτιβιστών, με πρόσχημα κατηγορίες για «τρομοκρατική δράση».

«Συνεχίζει να γίνεται επίκληση αόριστων κατηγοριών σχετικών με τρομοκρατία για να στοχοποιήσουν και να φιμώσουν πρόσωπα που θεωρούνται επικριτές», δήλωσε η εκπρόσωπος του Γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, Λιζ Θρόσελ.

Η έκκληση έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης των μεθοδεύσεων της Άγκυρας για απαγόρευση και διάλυση του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, αλλά και στον απόχηο της χθεσινής καταδίκης του πρώην συμπροέδρου του κόμματος,  Σελαχατίν Ντεμιρτάς σε φυλάκιση 3,5 ετών, με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, σε ομιλία του τον Δεκέμβριο του 2015.

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024