Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Η Μέρκελ διέκοψε την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς λόγω διαφωνιών και εντάσεων

Κοροναϊός : Η Μέρκελ διέκοψε την τηλεδιάσκεψη με τους πρωθυπουργούς λόγω διαφωνιών και εντάσεων

«Υπερβολικά χαλαρούς» χαρακτήρισε τους συνομιλητές της, πρωθυπουργούς των γερμανικών κρατιδίων, η Ανγκελα Μέρκελ και διέκοψε την τηλεδιάσκεψη για τη συζήτηση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ενταση και διαφωνίες επικράτησαν κατά την τηλεδιάσκεψη μεταξύ της καγκελαρίου και των πρωθυπουργών των κρατιδίων για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, με αποτέλεσμα η Ανγκελα Μέρκελ να διακόψει τη συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας τους συνομιλητές της «υπερβολικά χαλαρούς».

«Είναι πολύ λίγο»

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), η καγκελάριος φέρεται να είπε, «αποφασίζουμε σήμερα, ότι θα τηρήσουμε, αυτό που αποφασίσαμε την προηγούμενη φορά – κι αυτό σε μια εποχή εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων είναι πολύ λίγο».

Σύμφωνα μάλιστα με την BILD, η τηλεδιάσκεψη έχει διακοπεί εδώ και σχεδόν τρεις ώρες.

Οπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες, μέχρι τη διακοπή των συνομιλιών, είχε συμφωνηθεί η παράταση της ισχύος του lockdown έως τις 18 Απριλίου και η αναστολή οποιουδήποτε σχεδίου χαλάρωσης των περιορισμών, ιδίως σε ό,τι αφορά τις επαφές με πρόσωπα από άλλα νοικοκυριά κατά την περίοδο του Πάσχα (4 Απριλίου).

Τα σημαντικότερα σημεία διαφωνίας είναι η πρόβλεψη για «διακοπές φτωχές σε επαφή», δηλαδή είτε σε εξοχικές κατοικίες και διαμερίσματα είτε σε τροχόσπιτα.

Αντιρρήσεις

Πέντε από τους πρωθυπουργούς προωθούσαν σθεναρά την ιδέα, αλλά προσέκρουσαν στις αντιρρήσεις της καγκελαρίου, η οποία τη χαρακτήρισε «λάθος απόφαση σε λάθος στιγμή».

Σε σημείο τριβής έχει αναδειχθεί η λειτουργία των σχολείων και η απαγόρευση κυκλοφορίας σε περίπτωση μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων,

Ενταση, επίσης, προκλήθηκε και στη συζήτηση για τις πασχαλινές διακοπές στη Μαγιόρκα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να δήλωσε ότι δυσκολεύεται να εξηγήσει στον κόσμο γιατί υπάρχουν έκτακτες πτήσεις για Μαγιόρκα.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024