«Λύγισε» από τις απουσίες η ΑΕΚ στη Γαλλία (91-73)
Οι απανωτές υπερβάσεις έλαβαν τέλος για την αποδεκατισμένη ΑΕΚ στη Γαλλία με την Στρασμπούρ να επικρατεί 91-73 της Ένωσης που έχασε και τη διαφορά (+9) από το πρώτο ματς. Ενοχλήσεις στην προθέρμανση για τον Μαυροειδή που προφυλάχθηκε
Αυτή τη φορά η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να νικήσει και την κακοδαιμονία της. Η Ενωση (2-1) πήγε αποδεκατισμένη στη Γαλλία για το παιχνίδι με τη Στρασμπούρ (1-3), έχασε και τον Μαυροειδή στην προθέρμανση με ενοχλήσεις στη μέση και μοιραία ηττήθηκε με 91-73 χάνοντας και τη διαφορά (+9) σε περίπτωση ισοβαθμίας η οποία πάντως δύσκολα θα προκύψει.
Πρώτος σκόρερ για τους «κιτρινόμαυρους» με 18 πόντους ο Λάνγκφορντ, 15 είχε ο Μόουζες που έπαιζε χωρίς να είναι στο 100% ενώ 11 είχε ο Χρυσικόπουλος. Για τους Γάλλους που δεν έχασαν βολή (18/18), από 18 πόντους είχαν οι Κόλσον και Τζέφερσον.
Από το ξεκίνημα φάνηκε ότι το έργο της ΑΕΚ θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο παρά τη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν όσοι αγωνίστηκαν. Η Στρασμπούρ εκμεταλλεύτηκε την απουσία ψηλών για την Ένωση, προηγήθηκε με 11-3 στο ξεκίνημα και έφτασε με τη μέγιστη διαφορά (31-18) στο φινάλε της πρώτης περιόδου.
Η ΑΕΚ αντέδρασε και κατάφερε να μειώσει με τον Μόουζες σε 38-35 στα μέσα του δεκαλέπτου, οι Γάλλοι ξέφυγαν πάλι με διψήφιο (50-39, 18′) για να τελειώσει το ημίχρονο στο 52-45.
Όπως ήταν λογικό, παρά τη θέληση που είχε η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου, δεν άντεξε στη συνέχεια με τη Στρασμπούρ να παγιώνει μια διψήφια διαφορά (59-47, 23′) που έφτασε μέχρι και το +17 (73-56, 28′).
Το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο, η διαφορά έφτασε ακόμη και στο +25 (89-64) με την ΑΕΚ να μειώνει στο τέλος και να τελειώνει το ματς στο 91-73 που σήμανε την πρώτη της ήττα στους «16» του BCL. Πλέον η Ένωση στρέφει την προσοχή της στο εξ αναβολής ματς της πρεμιέρας, την Πέμπτη (25/3) με τη Νίζνι (3-0) στη Ρωσία.
Δεκάλεπτα: 31-18, 52-45, 73-58, 91-73
- Παναθηναϊκός: Τα δεδομένα για Σλούκα και Λεσόρ ενόψει του Game 3
- Θερμή υποδοχή στην Κρήτη για την Εθνική Ομάδα (vids)
- Χαμός στο T-Center: Η είσοδος Γιαννακόπουλου, η διπλή καταγγελία του Ολυμπιακού και η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού (vids)
- Αταμάν: «Ο Μπαρτζώκας είναι τρομερός προπονητής, ίσως ο κορυφαίος Έλληνας των τελευταίων 10 χρόνων αλλά»…
- Χέιζ-Ντέιβις: «Στο πρώτο ματς απογοήτευσα τους συμπαίκτες μου και ήθελα να κάνω καλά τη δουλειά μου»
- Ορεξάτος ο Βάργκα, με δυο γκολ κόντρα στη Φινλανδία (vid)
- Μπαρτζώκας για Ντόρσεϊ: «Πονάει, θα δούμε για το Game 3»
- Μπαρτζώκας: «Παίξαμε τα πάντα λάθος, κάποιοι παίκτες υστέρησαν»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-uvejs-bektas-2156172269-34066858-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442