Ευνοϊκά αντιμετωπίστηκε η απουσία της σφυρίδας από το μενού του επίσημου δείπνου της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Είχε φτάσει έως και να συζητιέται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο λόγος για τη σχεδόν υποχρεωτική παρουσία της σφυρίδας στα μενού των επισήμων δείπνων της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προσπαθούσαν να αποκρυπτογραφήσουν κάποιο συμβολισμό ή ένα έστω και μη ηχηρό μήνυμα πίσω από αυτή την πάγια επιλογή.

Πιθανώς βεβαίως η αιτιολογία να ήταν πιο ταπεινή: η αναζήτηση ενός απλού, ευρέως αποδεκτού ανά τους πολιτισμούς και εύγεστου βασικού υλικού.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση αυτή τη φορά το επίσημο δείπνο δεν θα έχει σφυρίδα.

Θα έχει ψάρι, άλλωστε αυτό αναλογεί στις παραδόσεις ενός εορταστικού δείπνου που πάντα πέφτει μέσα στη Σαρακοστή, όμως αυτό δεν θα είναι σφυρίδα.

Ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου, ο άνθρωπος που ξεκίνησε την προσπάθεια για μια υψηλή μαγειρική με θαλασσινή ελληνική χροιά, επέλεξε δύο άλλα ψάρια, φημισμένα για τον εντυπωσιακό συνδυασμό δύσμορφης όψης και εξαιρετικής γεύσης, την πεσκανδρίτσα και το χριστόψαρο, για το δείπνο που θα παραθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους επίσημους προσκεκλημένους που θα έλθουν για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγεται και η ενδεχόμενη αμηχανία που θα προκαλούσε τυχόν σχόλιο του Πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας και της Δούκισσας Καμίλλα της Κορνουάλης ότι σφυρίδα είχαν γευτεί και το 2018 στο Προεδρικό Μέγαρο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr