Με σύνθημα «ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε το HDP (φιλοκουρδικό κόμμα) και να αντισταθούμε στη δικτατορία του Ερντογάν» το ΜέΡΑ25 ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών καλεί «όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο να σταθούν στο πλευρό του HDP»

«Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε το HDP (φιλοκουρδικό κόμμα) και να αντισταθούμε στη δικτατορία του Ερντογάν». Με το σύνθημα αυτό το ΜέΡΑ25 ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής υπογραφών και σε σχετική ανακοίνωση καλεί «όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο να σταθούν στο πλευρό του HDP και να αντισταθούν στη βιαιότητα, την παρανομία και την εγκληματική δράση του καθεστώτος Ερντογάν».

Συνεχίζονται οι επιθέσεις Ερντογάν στη δημοκρατία

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι: «Οι επιθέσεις του Ερντογάν στη δημοκρατία αυξάνονται – το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) είναι βασικός στόχος της καμπάνιας εξόντωσης της αντιπολίτευσης.

Την προηγούμενη εβδομάδα η τουρκική κυβέρνηση προχώρησε σε άρση της ασυλίας του βουλευτή Ομέρ Φαρούκ Γκεγκερίογλου και τον καταδίκασε σε πάνω από ένα χρόνο φυλάκιση για μια ανάρτηση του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν 5 χρόνια. Ο Γκεγκερίογλου εκτός της δράσης του για την ανάδειξη περιπτώσεων αστυνομικής βίας κατά των γυναικών, έχει ηγηθεί μια γενναίας καμπάνιας κατά της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Γι’ αυτό του το κουράγιο βρίσκεται κατηγορούμενος πως «υποθάλπει τρομοκρατικές δράσεις». Αυτή δε είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά περιπτώσεων στοχοποίησης αντιπάλων του ΑΚΡ του Ερντογάν. Χιλιάδες αντιφρονούντες βρίσκονται φυλακισμένοι γιατί τόλμησαν να πουν τη γνώμη τους εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν και να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Κούρδων πολιτών.

Τώρα, έχει κατατεθεί πρόταση στο τουρκικό Συνταγματικό Δικαστήριο για ολοκληρωτική απαγόρευση του HDP. Μην έχεις καμία αμφιβολία: η εξάλειψη του HDP θα είναι το τελευταίο βήμα της Τουρκίας προς τη δικτατορία.

Ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε το HDP και να αντισταθούμε στη δικτατορία του Ερντογάν. Η διεθνής κοινότητα έχει παραμείνει εξαιρετικά ήσυχη αναφορικά με τη δίωξη αντιπάλων του ΑΚΡ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποδείξει πως την ενδιαφέρει περισσότερο να έχει καλές σχέσεις με το καθεστώς Ερντογάν παρά να υπερασπιστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς στην Τουρκία. Όμως ως εδώ!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr