Πνευμονολόγος που επιστρατεύθηκε : «Μου έλυσε τα χέρια η επίταξη»
Tόνισε ότι «στο στρατό ήμουν στα σύνορα στον Έβρο. Και σήμερα με τιμά που η πατρίδα με χρειάζεται».
Ο πνευμονολόγος Λευτέρης Παπαλευθέρης, είναι ένας από τους 206 ιδιώτες γιατρούς που επιστρατεύθηκαν στη μάχη κατά της πανδημίας.
Μιλώντας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA τόνισε ότι «στο στρατό ήμουν στα σύνορα στον Έβρο. Και σήμερα με τιμά που η πατρίδα με χρειάζεται. Βρισκόμουν σε μία από τις εταιρίες που συνεργάζομαι, για αυτό και δεν είχα πάει εθελοντής, γιατί είχα συμβάσεις στις οποίες δεν μπορούσα να παρέμβω. Και μου τηλεφώνησε ο διοικητής ασφαλείας της δυτικής Αττικής και ήρθε με το περιπολικό στην εργασία μου και μου έδωσε το χαρτί», είπε ο κ. Παπαλευθέρης αναφορικά με τη διαδικασία επίταξής του.
«Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των συναδέλφων μου πνευμονολόγων στη χώρα. Όσοι είμαστε, είμαστε ενωμένοι, πάνω από όλα είναι η πατρίδα, προέχει το συμφέρον τον ασθενών και να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας που έχουν υποστεί τα πάντα. Και στα ιδιωτικά ιατρεία ήμασταν κυματοθραύστες αυτού του κύματος. Τα απογεύματα αν δεν έχουμε εφημερία θα συνεχίσουμε τα ιατρεία μας. Όσοι περνούν τη νόσο χρειάζονται παρακολούθηση και αποκατάσταση», πρόσθεσε ο ίδιος.
«Θα παρουσιαστώ στο νοσοκομείο Θριάσιο και θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συναδέλφους μου, όπως μπορώ. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί μου έχουν συμβάσεις που δεν μπορούν να τις παραβούν. Αυτός είναι ο λόγος πιστεύω που δεν μπορούσαν να πάνε εθελοντικά. Εμένα μου έλυσε τα χέρια η επίταξη, αν μπορώ να το πω αυτό», εξήγησε ο κ. Παπαλευθέρης.
«Φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί μια προσαρμογή, δε θα εγκλιματιστούμε σε δέκα λεπτά. Αλλά δεν θα υπάρχουν και μεγάλες διαφορές. Προφανώς ίσως σε κάποια γραφειοκρατικά θέματα να δυσκολευτούμε», σημείωσε ο ίδιος αναφορικά με όσα περιμένει για τα νέα του καθήκοντα.
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442