Κυριακή 26 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Augmenta: Ο νέος γύρος έφερε επενδυτές κι επιπλέον κεφάλαια ύψους 8 εκατ. δολαρίων

Augmenta: Ο νέος γύρος έφερε επενδυτές κι επιπλέον κεφάλαια ύψους 8 εκατ. δολαρίων

Η CNH Industrial, ένας βιομηχανικός κολοσσός με κεφαλαιοποίηση άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και η Pymwymic, ένας από τους πρώτους επενδυτές εταιρειών βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη είναι οι νέοι επενδυτές της καινοτόμου εταιρείας από τον Βόλο.

Η Augmenta, δημιουργός τεχνολογίας γεωργίας ακριβείας (precision agriculture) που προωθεί τη βιώσιμη καλλιέργεια, ανακοινώνει την ολοκλήρωση επένδυσης Series A ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων. Της επένδυσης ηγήθηκε η CNH Industrial, ένας βιομηχανικός κολοσσός με κεφαλαιοποίηση άνω των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, και η Pymwymic, ένας από τους πρώτους επενδυτές εταιρειών βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη. Στο χρηματοδοτικό γύρο συμμετείχαν και οι υφιστάμενοι επενδυτές Marathon Venture Capital και Hardware Club. Με την νέα χρηματοδότηση, η Augmenta έχει στόχο να συμβάλλει ώστε ακόμα περισσότεροι αγρότες να αυτοματοποιήσουν τις γεωργικές τους εργασίες, συνδυάζοντας αύξηση της παραγωγής με μείωση των γεωργικών εισροών και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Ο νέος γύρος χρηματοδότησης έρχεται ως επιστέγασμα της επιτυχίας που έχει γνωρίσει  η Augmenta σε γεωργικές εκτάσεις σε όλο τον κόσμο και του αντίκτυπου που έχει η τεχνολογία της στο περιβάλλον. Οι αγρότες μειώνουν την ποσότητα των λιπασμάτων και χημικών που εφαρμόζουν, μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής όρασης, καθώς υπολογίζονται με ακρίβεια οι ανάγκες κάθε σπιθαμής του αγρού όσον αφορά τα λιπάσματα και χημικά. Ως αποτέλεσμα, ελαχιστοποιείται το κόστος για τους αγρότες και προωθείται η βιώσιμη καλλιέργεια.

Η τεχνολογία της Augmenta περιλαμβάνει ένα σύστημα που εγκαθίσταται στην οροφή των γεωργικών οχημάτων, το οποίο χρησιμοποιώντας κάμερες σαρώνει τον αγρό κατά τη διάρκεια των εργασιών. Στη συνέχεια, η πληροφορία αυτή χρησιμοποιείται για την εφαρμογή σε πραγματικό χρόνο, συστατικών όπως λιπάσματος και ρυθμιστών ανάπτυξης των φυτών, ενώ σύντομα θα γίνουν διαθέσιμες ακόμα περισσότερες λειτουργίες για την εφαρμογή φυτοφαρμάκων. Η μέση μείωση των εισροών στις καλλιέργειες που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα, σε σχέση με τις παραδοσιακές τεχνικές καλλιέργειας, είναι 9% στην ποσότητα του αζώτου, 20% στους ρυθμιστές ανάπτυξης των φυτών (PGR) και 15% σε χημικά που βοηθούν την συγκομιδή (Harvest Aids), ενώ παρουσιάζεται μέση αύξηση της συνολικής παραγωγής της τάξης του 2%. Η τεχνολογία της Augmenta έχει χρησιμοποιηθεί ήδη σε εκατοντάδες αγρούς σε 16 χώρες ανά τον κόσμο.

Η Augmenta ξεκίνησε το 2017 από τον Βόλο από τους αγρότες και μηχανικούς, Γιώργο Βαρβαρέλη και Δημήτρη Ευαγγελόπουλο, με όραμα να αυξήσει την αποτελεσματική καλλιέργεια των αγρών και να συμβάλλει στην βιώσιμη διατροφή του ολοένα και αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού. Η εταιρεία διατηρεί την πλειοψηφία των εργαζομένων της στην Ελλάδα, με ομάδα επίσης στις ΗΠΑ. Μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται να αυξήσει σημαντικά το εργατικό της δυναμικό, με σκοπό να υποστηρίξει τις ανάγκες των πελατών της και να αναπτύξει περαιτέρω την επαναστατική τεχνολογία της. Μπορείτε να δείτε τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας στον ακόλουθο σύνδεσμο.

“Ο επενδυτικός γύρος θα μας βοηθήσει να αναπτύξουμε περαιτέρω το δίκτυο διανομής μας ανά τον κόσμο και να επιταχύνουμε τα φιλόδοξα σχέδια μας για την ανάπτυξη του προϊόντος μας”, δήλωσε ο Γιώργος Βαρβαρέλης, συνιδρυτής και CEO της Augmenta. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με τη CNH Industrial, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής γεωργικών οχημάτων, και τη Pymwymic, έναν από τους πρώτους επενδυτές εταιρειών βιώσιμης ανάπτυξης στην Ευρώπη. Και οι δυο μοιράζονται το όραμα της εταιρείας να συμβάλλει στη προώθηση της βιώσιμης καλλιέργειας μέσω της τεχνολογίας και είναι αποφασισμένοι να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε λύσεις για όλους τους αγρότες παγκοσμίως.

“Στη CNH Industrial είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε με την Augmenta, καθώς η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει τους πελάτες μας, μέσω της πρόσβασης τους σε τεχνολογία ακριβείας και αυτοματοποίησης, η οποία θα επιφέρει αύξηση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας τους”, δήλωσε ο Morten Schmidt, Global Leader, Digital and Precision Solutions & Telematics, Agriculture Segment της CNH Industrial.

“Οι μέθοδοι καλλιέργειας στις μέρες μας απαιτούν πραγματική αλλαγή. Χρειάζεται να παράγουμε περισσότερη τροφή χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους. Η Pymwymic υποστηρίζει τις καινοτόμες εταιρείες που συμβάλλουν στην αλλαγή αυτή που απαιτείται. Η λύση που δημιουργεί η Augmenta είναι πραγματικά καινοτόμα για την αγορά, καθώς παρέχει στους αγρότες ένα εργαλείο που είναι εύκολο στη χρήση και τους βοηθάει να ελαττώσουν το αρνητικό περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Η Augmenta μειώνει τον όγκο των χημικών στο έδαφος, βελτιώνοντας την ποιότητα της παραγωγής και την ίδια ώρα μειώνει το κόστος – ένα πολύ καλό παράδειγμα πως ένα καλό επιχειρηματικό μοντέλο μπορεί να συνδυάσει την επιχειρηματική ανάπτυξη μαζί με τη θετική επίδραση στον πλανήτη μας”, δήλωσε ο Rogier Pieterse, Managing Director της Pymwymic.

“Η Augmenta δημιουργεί τη νέα γενιά της γεωργίας ακριβείας. Φανταστείτε έναν αγρότη που παρατηρεί κάθε τετραγωνικό εκατοστό του χωραφιού και ρίχνει αυτόματα, σε κάθε σημείο, όσο ακριβώς λίπασμα χρειάζεται, βελτιώνοντας την παραγωγή και ταυτόχρονα προστατεύοντας το περιβάλλον. Η επένδυση ενός ηγέτη στο χώρο της κατασκευής γεωργικών οχημάτων αναδεικνύει την καινοτομία του προϊόντος και τις προοπτικές της εταιρείας. Η ομάδα της Augmenta μεγαλώνει και είμαστε ενθουσιασμένοι για τα επόμενα της βήματα”, δήλωσε ο Γιώργος Τζιραλής, Partner της Marathon Venture Capital.

Sports in

Equipe: «Η Φραπάρ δέχτηκε επίθεση από τον Καρυπίδη, χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας» (pic)

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και τα γαλλικά Μέσα δεν θα μπορούσαν να μην τα σχολιάσουν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 26 Μαϊου 2024