Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία : Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 60 ετών στο Σίδνεϊ

Αυστραλία : Οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 60 ετών στο Σίδνεϊ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, λόγω των εκτεταμένων πλημμυρών στη νοτιοανατολική Αυστραλία

Καταρρακτώδεις βροχές πλήττουν και σήμερα τη νοτιοανατολική Αυστραλία, επιδεινώνοντας την ήδη δύσκολη κατάσταση από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 60 ετών, αλλά και επιβραδύνοντας το πρόγραμμα εμβολιασμού του τοπικού πληθυσμού.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους. Πολλές παράκτιες περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας -της πιο πυκνοκατοικημένης πολιτείας της Αυστραλίας- βρίσκονται κάτω από το νερό, συμπεριλαμβανομένων συνοικιών του Σϊδνεϊ.

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών έδωσαν εντολή στους κατοίκους περιοχών με χαμηλό υψόμετρο, σε ορισμένα μέρη της πόλης, να καταφύγουν σε ασφαλές μέρος.

Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γκλάντις Μπερετζίκλιαν, δήλωσε ότι 18.000 άνθρωποι έχουν λάβει εντολή να εγκαταλείψουν στα σπίτια τους, ενώ 38 περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

Γύρω από το Σίδνεϊ, στην κοιλάδα Χόκσμπερι-Νίπιαν, η στάθμη των υδάτων στα ποτάμια έφτασε σε πρωτόγνωρα από το 1961 επίπεδα. Το φράγμα Ουαραγκάμπα, το οποίο παρέχει πόσιμο νερό στο Σίδνεϊ, άρχισε ήδη από το Σάββατο να υπερχειλίζει.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βροχοπτώσεις σε επίπεδα ρεκόρ και τις προσεχείς ημέρες, προτού υπάρξει βελτίωση του καιρού, αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Στα τέλη του 2019, στην ίδια περιοχή μαίνονταν πρωτόγνωρες δασικές πυρκαγιές και είχαν επιβληθεί περιορισμοί στη χρήση νερού, εξαιτίας μιας μακράς περιόδου ξηρασίας.

Ερευνητές έχουν προειδοποιήσει ότι η Αυστραλία θα πλήττεται έντονα από ακραία καιρικά φαινόμενα τα επόμενα χρόνια. λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024