Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυστραλία : Νέα «πανούκλα» ποντικιών - Έχουν κατακλύσει σπίτια και υδραγωγεία

Αυστραλία : Νέα «πανούκλα» ποντικιών – Έχουν κατακλύσει σπίτια και υδραγωγεία

Τα ποντίκια βρίσκονται παντού, από ντουλάπια, λευκά είδη, μέχρι και σε φάρμες

Μέρη της Αυστραλίας μάχονται μια «πανούκλα» τρωκτικών. Μεγάλα αγροτικά τμήματα της ενδοχώρας στη Νέα Νότια Ουαλία και Κουίνσλαντ κατακλύζονται από εκατομμύρια ποντίκια, τα οποία έχουν καταλάβει χωράφια, σπίτια, καταστήματα, νοσοκομεία και αυτοκίνητα.

Τρώνε επίσης τα πάντα. Το Reuters ανέφερε ότι η καλλιέργεια σιτηρών στην περιοχή οδήγησε στην αύξηση των τρωκτικών. «Μπορείτε να φανταστείτε ότι κάθε φορά που ανοίγετε ένα ντουλάπι, κάθε φορά που πηγαίνετε στο ντουλάπι σας, υπάρχουν ποντίκια», δήλωσε ο ειδικός τρωκτικών Steve Henry.

«Και τρώνε στα δοχεία φαγητού σας, μολύνουν τα καθαρά λευκά είδη στο ντουλάπι σας, τρέχουν στο κρεβάτι σας τη νύχτα».

Σε ένα αγρόκτημα, τα ποντίκια έτρωγαν δέματα σανού αξίας εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, κάνοντάς τα σκόνη σε λίγες εβδομάδες.

«Είναι ένα χτύπημα στο στομάχι», δήλωσε η αγρότισσα Rowena Macrae του Coonamble στο Queensland Country Life. «Είναι πολύ δύσκολο να το παρακολουθήσεις».

Στα σπίτια και στα υδραγωγεία

Τοπικές αναφορές ανέφεραν ότι ο πληθυσμός των ποντικιών συνεχίζει να αυξάνεται και οι προσπάθειες δηλητηρίασης των τρωκτικών είχαν αρχίσει να επιστρέφουν ως «μπούμερανγκ» καθώς νεκρά τρωκτικά άρχισαν να εμφανίζονται σε δεξαμενές νερού.

Ένας ιδιοκτήτης σπιτιού στο Elong Elong την ώρα που διερευνούσε ένα μπλοκάρισμα στη ροή του νερού, ανακάλυψε «απεχθή» μυρωδιά, σύμφωνα με το Australia ABC News.

«Πάντα φιλτράραμε το νερό που ρέει στο σπίτι μας από τις δεξαμενές, για εμάς, προσωπικά, πιστεύαμε ότι πήραμε τα απαραίτητα μέτρα, οπότε δεν παρατηρήσαμε τίποτα με στη γεύση», δήλωσε η Louise Hennessy στο πρακτορείο ειδήσεων.

«Αλλά η μυρωδιά των ποντικών στην κορυφή της δεξαμενής ήταν τόσο αηδιαστική».

Οι αρχές δημόσιας υγείας προειδοποιούν τώρα για το ενδεχόμενο βακτηριδίων στο νερό εάν παραμείνουν νεκρά ποντίκια στις δεξαμενές. Οι αρχές δήλωσαν ότι η πτώση της θερμοκρασίας ή οι έντονες βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να εξαλείψουν τα περισσότερα ποντίκια ανά πάσα στιγμή.

The mice are everywhere. Everywhere. Think about that: Everywhere.

Δημοσιεύτηκε από HuffPost στις Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024