Υπάρχει λόγος που οι λοιμωξιολόγοι και οι μεγαλύτεροι οργανισμοί υγείας στον κόσμο, όπως το CDC, μας παρακαλούν να μείνουμε σπίτι και να μην το παρακάνουμε με επισκέψεις κλπ τα Χριστούγεννα

Υπάρχει λόγος που οι λοιμωξιολόγοι και οι μεγαλύτεροι οργανισμοί υγείας στον κόσμο, όπως το CDC, μας παρακαλούν να μείνουμε σπίτι και να μην το παρακάνουμε με επισκέψεις κλπ τα Χριστούγεννα.

Όπως έχει αποδειχτεί, ο κοροναϊός μεταδίδεται ευκολότερα σε κλειστούς χώρους, χωρίς επαρκή ανανέωση του αέρα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, το 74% όλων των κρουσμάτων COVID-19 στην πόλη αποδείχτηκε ότι προέκυψε σε οικογενειακές συγκεντρώσεις ή/και σε φιλικές επισκέψεις σε σπίτια.

Είναι 10 φορές πιο πιθανό να κολλήσεις σε συγκέντρωση στο σπίτι

Πέρα από τις συγκεντρώσεις σε σπίτια, άλλα μέρη όπου οι άνθρωποι κολλούν την COVID-19 αποδείχτηκε ότι είναι:

  • περιβάλλοντα υγειονομικής περίθαλψης (7,8%) και
  • πανεπιστημιουπόλεις (2,02%)

Το συμπέρασμα από τα παραπάνω δεδομένα είναι ότι στις οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι 10 φορές πιο πιθανό να μεταδοθεί ο κορονοϊός σε σχέση με την δεύτερη εστία μετάδοσης στην λίστα, τα μέρη υγειονομικής περίθαλψης (74% έναντι 7,8%).

Γιατί ο κοροναϊός μεταδίδεται τόσο πιο εύκολα σε σπιτικές συγκεντρώσεις

Υπάρχουν μερικοί λόγοι για τους οποίους οι εσωτερικές συγκεντρώσεις είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες:

  • Πρώτα απ’ όλα, η παρέα με φίλους και συγγενείς παρέχει μια ψευδαίσθηση ασφάλειας. Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι σε σπιτικές συγκεντρώσεις είναι πολύ πιο πιθανό να αμελήσουν να ακολουθήσουν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι στο σπίτι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να φορούν μάσκες και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις.
  • Επιπλέον, ο κοροναϊός εξαπλώνεται πιο εύκολα σε περιορισμένους χώρους όπου οι άνθρωποι τείνουν να παραμένουν στο ίδιο δωμάτιο/χώρο για παρατεταμένες χρονικές περιόδους. Αυτό, σε συνδυασμό με την κακή κυκλοφορία του αέρα (ειδικά τον χειμώνα όταν τα παράθυρα είναι κλειστά) μπορεί να οδηγήσει σε μαζικές μολύνσεις COVID-19.

Πηγή: iatropedia.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr