Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη : Έστησαν απαγωγή για να πάρουν λύτρα από το... φίλο τους

Θεσσαλονίκη : Έστησαν απαγωγή για να πάρουν λύτρα από το… φίλο τους

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε Ελλήνων αντρών εμπλεκομένων στην υπόθεση, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης περίπτωση εκβίασης και απάτης σε βάρος 40χρονου επιχειρηματία.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε Ελλήνων αντρών εμπλεκομένων στην υπόθεση, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε σχετική δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δύο εκ των δραστών, εκμεταλλευόμενοι την μακροχρόνια προσωπική φιλία τους με τον παθόντα, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου 2018 – Απριλίου 2020, παρουσίαζαν ψευδή γεγονότα ως αληθινά και με τη συμμετοχή άλλων τριών ατόμων, κατάφεραν να του αποσπάσουν το συνολικό χρηματικό ποσό των 279.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία έπεισαν τον παθόντα, δύο φορές, να συμμετέχει με χρηματικό μερίδιο σε υποτιθέμενη νέα παράνομη εμπορική τους δραστηριότητα που αφορούσε στην προμήθεια και μεταπώληση λαθραίων τσιγάρων. Αφού προκάλεσαν φθορές σε εξοπλισμό της επιχείρησής του, του απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, υποτίθεται κατά εκβιαστική απαίτηση των δραστών, ώστε να μην ξανασυμβεί.

Επίσης, όπως αναφέρει το lawandorder.gr, έπεισαν τον παθόντα ότι ένας εκ των φίλων του έπεσε θύμα απαγωγής, γεγονός που δεν ίσχυε, ενώ οι υποτιθέμενοι δράστες της, μετερχόμενοι απειλές κατά της ζωής τόσο του ιδίου όσο και των δύο φίλων του, απαίτησαν εκβιαστικά και πέτυχαν την καταβολή πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού.

Αφού αποκαλύφθηκε η δράση τους, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τους που θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024